Snap
  • Kind
  • post_short

Wanneer over naar een 'echt' bed?

Mijn zoon klimt uit zijn ledikant, wat nu?

Ik zag van de week dat mijn 21 maanden oude zoon in staat is zelf uit zijn ledikant te klimmen. Niet echt een fijne situatie of een geruststellend gevoel. Nu heb ik werkelijk geen idee wanneer ik die kleine man het best over kan zetten naar een peuterbed. Kunnen jullie me hierover wat meer vertellen? En hoe pak ik dat het best aan? Alvast bedankt.

10 jaar geleden

Ik was er de keer erop niet bij. Mijn man ging hem uit zijn bedje halen, omdat hij zo huilde. Hij was uit bed geklommen en op zijn hoofdje gevallen. Logisch dus dat ie zo huilde. Gelukkig is nu alles weer goed (met een nieuw bed).

10 jaar geleden

Wat een bemoedigende reacties. Dank jullie wel Ik heb gister een nieuw bedje gekocht en hij wilde alleen nog maar slapen in zijn "grote jongens" bed. Het ledikant staat nog wel voor het geval dat ie toch nog terug wil, maar de eerste nacht is het prima gegaan in zijn nieuwe bed. en wat mij verbaasde was dat ik hem vanmorgen gewoon uit zijn bed moest tillen alsof hij er zelf niet uit kon. Dat zal hij nog moeten ontdekken ;) Nu de tweede nacht en het ziet er veelbelovend uit. Hij zei vanavond zelfs "niete baby" en wees naar zijn oude bedje. Ik antwoordde ja je bent nu een grote jongen en mag in je nieuwe bed slapen. Hij ging liggen en na slaap kindje slaap (beeehhh) helemaal goed. Ik heb m niet meer gehoord.

10 jaar geleden

Wij hebben Quin met 2,5 jaar een groter bed gegeven, tot die tijd sliep hij in zijn ledikantje waar we 2 spijlen uit hadden gehaald zodat hij er niet meer overheen hoefde te klimmen. Zo had hij toch nog even de geborgenheid van een klein bed maar hoefde hij geen capriolen meer uit te halen om eruit te komen. Hierdoor vond ik hem ook regelmatig tussen het speelgoed in zijn bedje, waardoor ik merkte dat hij het nog wel als "veilig" plekje zag.

10 jaar geleden

onze man wilde al met 5 maanden niet meer in zijn ledikant en ligt al van die tijd op een gewoon bed... geen peuterbed of zo, maar een gewoon kingsize bed. Toen hij 2 werd in april, een stoere jongensbed gekocht in de vorm van een auto en hij is er helemaal gek op... Het is alleen een beetje oppassen met eraf rollen in het begin, wat railings kopen of iets wat erafrollen tegengaat, verder passen ze zich best snel aan :)