{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wanneer oefenen net zindelijk worden?

Hoe leer je je kindje op een speelse wijze zindelijk te worden en wanneer is het hier de tijd voor?

Afbeelding blog 'Wanneer oefenen net zindelijk worden?'

Mijn zoontje is in augustus 2 jaar geworden. Toen het zulk lekker weer buiten was heeft hij veel naakt gespeeld in de tuin. Dit was natuurlijk een feestje omdat er een badje buiten stond en hij lekker veel heeft kunnen spelen met zijn emmertjes en schepjes. 

Er stond een potje en we hebben toen geoefend met plassen op het potje. Dit ging erg goed. Hij heeft toen een aantal keren op het potje geplast. Hij snapt dan ook dat hij hierop kan plassen. Nu is het wat kouder weer en oefenen we wat minder met de pot. Als ik het hem vraag dan wil hij er wel met kleren op zitten, maar erop plassen vindt hij niet zo leuk. Ik hoor meerdere verschillende reacties van mijn omgeving over zindelijkheid. De ene zegt dat jongetjes sowieso later zijn en dat het kan zijn dat het nu nog te vroeg is terwijl de ander zegt dat het goed is te oefenen met oefenbroekjes. Ik twijfel nog, omdat mijn zoontje het nog niet zo heel erg leuk lijkt te vinden, mits op zijn manier en leuk op de pot zitten met kleren aan. Ik merk wel dat hij steeds meer doorkrijgt wat het plassen betekent. Ook geeft hij nu duidelijk aan als hij gepoept heeft dat hij gepoept heeft en wil hij erg graag verschoond worden.

Wat is jullie ervaring hierin en zijn er nog tips??

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je