{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wanneer je als ouder helemaal machteloos staat...

Vandaag = Wereld Kinderkanker dag, lees in deze blog hoe jij kunt helpen!

Afbeelding blog 'Wanneer je als ouder helemaal machteloos staat...'

'Eindelijk wordt hij op je borst gelegd. Wat is hij mooi! ‘Het aller mooiste kindje op de wereld’ denk je bij jezelf. Hij huilde net maar nu is hij rustig. Hij kijkt je aan met zijn mooie, grote ogen en jij drukt hem nog ietsje dichter tegen je aan. ‘Mama zal je altijd beschermen, dat beloof ik!’ Je sluit je ogen en geniet van jouw pasgeboren kindje.
Je schrikt wakker van de wekker. ‘Is het nu al 07:00!?’ Nog geen twee uur geleden keek je voor het laatst op de klok. Het is weer een onrustige nacht geweest met veel piekeren. Niet gek aangezien de kleine man vandaag zijn eerste chemo behandeling krijgt. Het is nu 10 maanden geleden dat hij is geboren maar het lijkt wel in een vorig leven. De dagen zijn nu gevuld met continue zorgen, dokters afspraken en zwaar beladen gesprekken. Niets lijkt zo ver weg als het zorgeloze genieten van je pasgeboren kindje. Na de chemotherapie volgt de operatie, bestralingen en immunotherapie... ‘Mag ik alsjeblieft terug naar het moment dat alles nog goed was? Ook al is het maar voor heel even?’

Elke week 10

Kan je het je voorstellen? Dat je te horen krijgt dat je kind kanker heeft? Dat binnen blijven vanwege Corona niet je leven beheerst maar de realistische angst om je kind te verliezen?

Elke week krijgen 10 ouders dit te horen en moeten zij leren leven met vragen waar ze eigenlijk niet bij stil willen staan. ‘Zal ik mijn kind ooit naar de basisschool brengen?’ Ouders die hun kind met alle vezels in hun lichaam willen beschermen maar simpel weg niet kunnen omdat ze volledig machteloos staan tegen deze ziekte.

Naast die 10 ouders zijn er elke week 10 kinderen die worden getroffen door deze verschrikkelijke ziekte. Tien kinderen waarvan 25% het niet zal redden. Die na alle ziekenhuis bezoeken, chemo therapieën, bestralingen, verdriet en pijn het tóch niet overleven. Op een jaar tijd zijn dat veel gebroken gezinnen, té veel!

Zal ik mijn kind ooit naar de basisschool brengen?

Vandaag = Wereld Kinderkanker dag

Kanker is een ziekte wat geen enkel kind zou mogen krijgen. Om deze reden (en nog vele andere) zet KiKa zich in voor kinderen met kanker. Door wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker te financieren probeert KiKa de genezingskans van kanker te verbeteren. Mede hierdoor is de overlevingskans van kinderen met kanker van vrijwel 0% naar 75% gestegen!

Fantastisch, toch!?

Vandaag is het Wereld Kinderkanker dag waarop we extra stil staan bij alle kinderen én hun families die met deze verschrikkelijke ziekte te maken hebben, of hebben gehad. De gezinnen die vaker in het ziekenhuis zijn dan thuis. Het doel van Kika is om in de komende jaren de overlevingskans van 75% naar 95% te brengen. Dit moet gewoon lukken!

Vind jij dit ook en steun jij KiKa nog niet? Begin dan vandaag, op de Wereld Kinderkanker Dag, met het steunen van de strijd tegen kinderkanker! Dit kan eenmalig maar donateur worden kan uiteraard ook. Alle beetjes helpen!

Deel deze blog op je social media met de hashtag #wereldkinderkankerdag zodat meer mensen vandaag bewust worden van de ernst van onderzoek naar kinderkanker!

Alvast bedankt!

Bron: Kika

Samen zullen we de strijd tegen kanker winnen!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je