{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wanneer beginnen met potty training :)

Wanneer begin je nu als ouder met zindelijk maken van je kind, als het kind zelf aangeeft of om financiële redenen? of misschien wel andere reden.

Afbeelding blog 'Wanneer beginnen met potty training :)' Achtergrond blur afbeelding

Wanneer moet je nu als ouder beginnen met zindelijk maken. Iedereen weet wel dat wanneer en kind naar de basisschool gaat het kind op de wc moet kunnen plassen en poepen en geen luier meer hoeft te dragen. Ik heb zelf op basisscholen gewerkt en het viel mij toch op dat veel kinderen nog een luier droegen of juist niet maar 3 a 4 x op een schooldag schone kleren aan moesten omdat ze een ongelukje hadden gehad. 

Ik ben nu langzamerhand begonnen met zindelijk maken, bij ongeveer 18 maanden heeft mn dochtertje voor het eerst op de wc geplast en op potje doet ze ook. Poepen lukt ook op het potje maar moet dan wel muziek maken en zingen met haar zodat ze blijft zitten en het niet overal anders beland. (haha) Toch krijg ik van veel andere mama;s commentaar dat het juist slecht is om nu te beginnen, je moet wachten tot het kindje 3 jaar oud is. Alleen dat vind ik dus niet, wij hebben namelijk gekeken naar of dat de kleine er klaar voor was, ze kwam vaak zelf een potje brengen of ze trok ons mee naar de wc. Ze probeerde zichzelf uit te kleden zodat ze op het potje of wc der ding kan doen. Wij hebben dit alleen maar gestimuleerd. Ik zeg niet dat ze over 6 maanden volledig zindelijk is, je weet nooit hoe lang zo iets duurt en als ze niet wilt dwing ik haar ook niet. Aan de andere kant scheelt het ook erg veel kosten. Wij gebruiken nu de Huggies luiers en toch besteed ik per dag zeker 2 euro aan luiers. Dat is 60 euro per maand. En 720 per jaar. Dit tikt behoorlijk aan!! Als je er zo naar kijkt dan zie je pas hoe duur alle luiers eigenlijk zijn. 

Er zijn zo veel verschillende potjes, wij hebben een simpele maar je hebt ook de potjes waar een gedeelte uit kan zodat je makkelijker alles weg kan gooien in de toilet. Maar er zijn ook potjes waar een zonnetje tevoorschijn komt als je geplast hebt, of er wordt muziek gemaakt, of nog duurdere, dat er een tafeltje langs het potje zit en dat je zelf muziek kan maken en hoop andere dingen. Of potjes die ook kunnen dienen als een tafeltje of als een opstapje. 

 

Hoe denken jullie hierover? Wanneer zijn jullie begonnen of wanneer denk je te beginnen? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je