{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wanneer beginnen met lezen?

Jayden zit in groep 2 en ik merk dat hij erg geinteresseerd is in lezen. Iemand tips voor leuke boeken?

Afbeelding blog 'Wanneer beginnen met lezen?'
Jayden zit in groep 2 en ik merk dat hij erg geïnteresseerd is in lezen. Hij kent al best veel letters merkte ik vanochtend in de klas. Hij haalde namelijk een boekje uit de bak om samen te lezen. Deze keer hoefde ik niet te lezen. Dat ging hij zelf wel doen. En ik moet zeggen, ik was verbaasd. Het is niet zo dat hij hele zin leest, hij is pas 5, maar drie letterwoorden gingen heel soepel. Hij kent ook nog niet alle letters, maar het is duidelijk dat ze hiermee aan het oefenen zijn. Toevallig zag ik dat ze nu oefen met de letter A. Volgens mij gaan ze pas echt leren lezen in groep 3, maar het is denk ik wel goed om hem te stimuleren zelf te lezen. Denken jullie dat het kwaad kan om hier al mee te beginnen? Hebben jullie hier toevallig ervaring mee? Na de herfstvakantie staan de gesprekjes met de juf gepland dus dan ga ik het ook aan haar vragen. Maar goed tot die tijd. Hebben jullie misschien tips voor leuke boeken die gericht zijn op kinderen die net beginnen met lezen? In de boekwinkel zie je vaak wel de Avi-boekjes, maar dat is echt nog te moeilijk. Dacht ook aan mini loco. Is dat wat?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je