Snap
  • Kind
  • Gezond
  • post_short

Wanneer alleen "buiten" laten spelen?

Mijn zoon is 4 jaar geworden en wil maar al te graag ALLEEN buiten spelen. Alleen ik zie het nog niet zo zitten.........

Mijn zoontje is in oktober 4 jaar geworden en vind zichzelf een hele grote jongen (dat is hij natuurlijk ook!!!). Veel kinderen hier in de buurt spelen al vanaf een jaar of 3 / 3,5 jaar alleen buiten. Dat moet iedereen voor zich weten, elk kind is anders maar persoonllijk vind ik dit te vroeg.

Mijn zoon is nogal avontuurlijk ingesteld, hij vergeet gewoon de afspraken die hij heeft gemaakt met me (ook afspraken "we lopen in huis ipv rennen", plagen is niet aardig), hij is gewoon een lekker druk, enthousiast kind.

10 jaar geleden

bij ons vond ik het ook moeilijk, en ik bleek niet de enige moeder! We hebben het toen zo opgelost: alle kinderen naar buiten, met de moeders, stoelen, koffie, koekje erbij soms nog een vader. Erg gezellig en we lette op elkaars kinderen. Moest een moeder een boodschapje doen, was niet erg de anderen lette wel op. Soms was het zelfs zo gezellig, dat we met z'n allen spontaan een etentje organiseerden op straat! :)

10 jaar geleden

Misschien kan hij al wel alleen in het hofje spelen en naar de speeltuin samen met jou? Mijn jongste is nu 5, maar kan echt niet alleen naar de speeltuin (ligt ook aan het karakter van je kind) en die speelt wel alleen op ons pleintje. Daar kan hij steppen of fietsen of met autootjes rijden of stoepkrijten e.d. Mijn oudste ging vanaf zijn 5e verjaardag alleen naar de speeltuin, 4 vond ik nog te jong.

10 jaar geleden

Zat daar een half jaar geleden ook zo mee en heb er toen over geschreven. Maar als hij buiten speelt zit ik nog steeds niet op mijn gemak hoor! Ook al is hij inmiddels vijf en zijn we heel wat keren "alleen" buitenspelen verder http://www.mamaplaats.nl/blog/kind/ontwikkeling-kind/kind-spel/buitenspelen/

10 jaar geleden

Ik denk ook wel echt dat het ligt aan hoe je woont. Wij hebben gelukkig een grote tuin waar ze heerlijk in kunnen spelen. Maar de achtertuin is natuurlijk niet zo boeiend als het speeltuintje. Nu liggen er hier twee vlak bij ons huis. Maar ik heb op beide speeltuinen geen zicht. Onze meid van dik 5 wil zo graag alleen naar het parkje (zo noemt ze de grote speeltuin), maar daar mag ze absoluut niet alleen naartoe. Die speeltuin kan ik van ons huis uit niet zien en er zitten vaak ook grotere kinderen. En dan bedoel ik meer de hangjongeren. Wat die daar allemaal uitspoken weet niemand, maar ik vind het helemaal niks. Ze mag dus niet alleen naar de speeltuintjes. BIj ons in de straat alleen spelen mag wel. Er zijn ngo meer kinderen die hier buiten spelen en als ze in de straat blijft dan vind ik het prima. Onze jongste van 3 blijft nog lekker in de tuin.