Snap
  • Kind

Waarom zijn kinderen zo hard voor elkaar!

Er zijn altijd kinderen die niet meetellen. Die gepest, geplaagd of getreiterd worden.

Mijn zoon (9) heeft een ongelooflijke mooi karakter. Hij is zorgzaam, lief en heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Helaas heeft dit ook een keerzijde. 

Het is een makkelijke prooi in het oerwoud van school. Dus wordt hij getreiterd en dat is niet de eerste keer! Elke dag krijgt hij te horen dat hij niet mee mag doen en wordt op zij geduwd. Om mijn zoon toch wat weerbaarder te maken, heb ik hem naar school gebracht en een opdracht gegeven. Negeer ze! Zeg niks tegen ze en reageer ook niet op hun uitspraken. Helaas dit heeft niet gewerkt. Tijdens het spelen hebben ze mijn zoon constant opgejaagd totdat hij ergens alleen ging zitten. Dit pik ik niet.

De volgende morgen heb ik aan mijn zoon gevraagd wie de jongens zijn die hem plagen. Deze jongens heb ik even goed aangesproken en duidelijk gemaakt dat ze hier mee op moet houden.

Yes! het werkt!!

De jongens laten mijn zoon met rust en hij kan weer met een gerust hart naar school.

Herkennen jullie dit ook en hoe hebben jullie dit opgelost?

9 jaar geleden

Mijn zoon is ook jaren buiten gesloten in de groep. We hebben hem in groep 3 naar een andere school gedaan maat helaas heeft dat niks uirgehaald. Jaren je kind zien vereenzamen zonder iets te kunnen doen. Hij is het kindje wat nooit gaat spelen na schooltijd, wat alleen staat op het schoolplein en niet uitgenodigd wordt op een feestje. Talloze gesprekken op school en met specialisten ten spijt is hij nog steeds alleen. Hij zit nu en groep 7 en door de leeftijd merk je dat de kinderen iets milder worden. Maar dan nog.... ik zal nooit de keren vergeten dat mijn zoon me gevraagd heeft waarom wij hem hebben laten leven na de geboorte (Net alsof er toen iets mis was). En al die keren dat hij heeft gezegd dat hij niet meer wil leven. Dit laat een indruk achter bij het kind en de rest van het gezin. Een stempel die je nooit meer uit kan wissen.

9 jaar geleden

pesten....dat is zoiets onnodigs...en het gebeurd nog steeds veel te vaak. Goed dat je de pester hebt aangesproken...hopelijk heeft hij er iets van geleerd...Vaak zijn het juist de pestkoppen die zielig zijn...problemen thuis...te weinig liefde en aandacht etc...dat merkte ik vroeger (20 jaar geleden) al toen ik zelf op school zat...alle pestkoppen hadden wel iets heftigs meegemaakt...gescheiden ouders etc...dus zij pester vaak zodat ze zelf niet de "zwakste" zijn en stoer overkomen op de rest...dat is eigenlijk alleen maar heel erg zielig... Als we daar wat aan konden doen...dan was het pesten ook niet meer "leuk" voor hen.... zij kunnen een cursus goed gebruiken...

9 jaar geleden

Moeilijke situatie zeg. Op onze school zijn ze erg bezig met het coole kikker project; met elkaar omgaan zoals het hoort. Heb je een conflict, praat het uit. Maar ja, de uitwerking he, dat is een ander verhaal. Je wilt zo graag dat je kind een leuke schooltijd heeft. Misschien kun je de kinderen een keer komen laten spelen, maar ja, dit moeten ze wel willen. Dan zien ze dat het andere kind wel leuk is. Maar ja, willen ze wel op de uitnodiging in gaan. Want dat is misschien ook weer stom, je kent het wel. Goed om ze aan te pakken, hopelijk keer dit de zijde. Ik zou het misschien een keer rechtstreeks aan een kind vragen; ik zou het heel gezellig vinden als jij een keer bij ons thuis komt spelen! Dat zou echt stoer zijn als je een keer mee komt. Misschien het proberen waard?! Succes hoor. Ik zeg altijd, je hoeft niet met iedereen vrienden te zijn, maar laat elkaar een beetje gewoon in de waarde!

9 jaar geleden

Ja verhuizen deed mij persoonlijk niet zo heel veel ik was en ben altijd allemansvriend. Gelukkig is mijn broertje nu heel goed bezig, zelfstandig maar vooral gelukkig. Hij woont samen en heeft een eigen bedrijf wat allebij echt top is! Trots op hoe hij zichzelf overal doorheen heeft gezet. Zelf heeft hij gelukkig inmiddels al lang weer een heel goed zelf beeld wand dat was ook helemaal weg geveegd Door z'n jeugd