{{ message.message }}
{{ button.text }}

Waarom Peuters zo leuk zijn

Met een brede glimlach en waterige oogjes sloot ik zachtjes haar kamerdeur. “Ik hou van jou” fluisterde ik haar nogmaals toe.

Afbeelding blog 'Waarom Peuters zo leuk zijn' Achtergrond blur afbeelding

Van het weekend zei mijn peuter voor het eerst een zinnetje van 3 woorden die mijn moederhart onmiddellijk deed smelten. Ik legde haar zoals elke avond op bed. Ritste haar slaapzakje dicht, druktte een liefdevolle kus op haar voorhoofd en deed het muziekje van de babyfoon aan. “Slaap lekker lieverd. Ik hou van jou.' zei ik zacht, terwijl ik de deur achter mijn langzaam sloot. Ze lag op haar buikje met haar armpje om haar beertje geklemd toen de meest zoete woordjes heel zachtjes haar mondje verlieten. “Hou van jou

Nou, ze sprak het iets anders uit. Wauw van au. Maar ik wist wat ze bedoelde. Met een brede glimlach en waterige oogjes sloot ik zachtjes haar kamerdeur. “Ik hou van jou” fluisterde ik haar nogmaals toe.

Hoe heerlijk is het leven van peuter en hoe heerlijk is het leven met een peutertje.

Hoewel ik veel dingen kan ontcijferen of kan herleiden, begrijp ik niet altijd waarom mijn peuter doet wat ze doet. Bijvoorbeeld keihard gillen als iets niet lukt. Lukt het dan wel? Maar ook gillen als iets wel lukt. Logisch? Nee, maar wel nodig blijkbaar.

Op de harde vloer gaan liggen terwijl 1 meter bij haar vandaan de bank staat of nog beter, een centimeter naast haar hoofd het vloerkleed ligt. De grond ligt vast veeeel comfortabeler..

Direct zodra je de woonkamer in komt, je sokken uittrekken. Op blote voeten lopen in de winter is zó veel lekkerder. Koude voetjes verkiezen boven lekkere warme voetjes...

Iets opeisen omdat het nu eenmaal van haar is. Zij keek er eerst naar of raakte het eerst aan. Logisch natuurlijk! Dan is het ook van jou en mag je zus het niet alsnog oppakken.

Claimen absoluut niet moe te zijn, terwijl ze al een uur tegen mij aan hangt met speen in haar mond, beertje in haar arm en al gappend zeker 3 keer haar speen uit haar mond heeft laten vallen… Juist.

Peuters zijn leuk. Ook al begrijp je soms niet waarom ze doen wat ze doen. Maar ze zijn nooit saai of voorspelbaar. Ze dagen je uit om je geduld te bewaren en je lach in te houden wanneer ze weer iets totaal opvoedkundig onverantwoord doen en je eigenlijk boos moet worden. Ook maken peuters je trots. Trots omdat ze zelf ook zo trots zijn. Trots omdat ze in razendsnel tempo zoveel leren.

Wanneer mijn meisje 2 blokjes DUPLO op elkaar klikt roept ze “WAUW” en kijkt mij vervolgens met een glinstering in haar oogjes aan.

Wanneer ik haar ophaal bij de crèche en ze letterlijk in mijn armen vliegt.

Wanneer ze gekke bekken trekt en daar gelijk een spelletje van weet te maken.

Als ik HIEPERDEPIEP zeg en ze vervolgens haar handjes in de lucht steekt en HOERA ( of woewa) roept.

Een van de meest heerlijke momenten van het leven met een peutertje vindt ik nog wel het knuffelen. Hoe geborgen je kindje zich voelt in je armen. Wanneer ze zomaar je hand pakt of je gezicht streelt. Ik smelt wanneer ze op mij in slaap valt en zich volledig overgeeft aan de vermoeidheid. Hoe veilig ze zich in jouw armen voelt.

Wat ik als moeder van 2 geweldig vindt is de liefde die mijn kinderen voor elkaar hebben. Ook al is er ook genoeg strijd onderling en hoor ik meerdere malen op een dag “Dat is van mij!”, maar wanneer mijn meiden lief zijn voor elkaar, zijn ze ook echt lief. Hoe mijn jongste troost vindt in de armen van mijn oudste als mama boos wordt omdat ze iets deed wat niet mocht. Of hoe ze samen tegen elkaar aan op de bank naar Heidi kijken. En met name de momenten als 1 van hun verdriet heeft. Dat vinden ze zo erg voor de ander. Mijn jongste vindt het niet fijn als mijn oudste op de gang zit wanneer ze straf heeft. Ze probeert dan ( tevergeefs) de deur te openen om haar te bevrijden. Of wanneer mijn jongste last heeft van een doorkomend tandje. Dan zorgt mijn oudste voor haar als een echt moedertje. Ze praat met een extra hoog en lief stemmetje en aait over haar bolletje. Ja, Peuters zijn leuk. Net als Kleuters en baby's. Kinderen zijn leuk. Of je ze nu begrijpt of niet. Ze blijven je altijd weer verrassen!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je