{{ message.message }}
{{ button.text }}

Waarom bang om te poepen?

Afbeelding blog 'Waarom bang om te poepen?' Achtergrond blur afbeelding

Wat zijn we trots op ons meisje! Al een week zindelijk dag en nacht, het gaat echt super! Alleen op het potje of wc poepen is een heel ander verhaal, helaas :(

Gisteravond raakte ze helemaal in paniek! 

Ik denk een half jaar geleden zijn we met haar naar de kinderarts doorgestuurd, omdat ze  heel slecht at en we het idee hadden dat het er echt niet bij paste. Ze kon de hele dag kleine beetjes eten, maar gewoon de 3 maaltijden kreeg ze niet weg. We hebben daarvoor zakjes gekregen om haar ontlasting te stimuleren en sinds die tijd gaat het goed. 

Sinds ze zonder luier is lijkt het wel alsof ze niet durft, terwijl ze echt al een paar keer gepoept heeft op het potje en op de wc. Op allerlei manieren proberen we haar te helpen, door bij haar te gaan zitten, te zeggen dat ze niet bang hoeft te zijn, dat haar buikpijn weggaat als ze poept, om eventueel een luier te pakken als ze moet en zo nog meer.... Vorige week heeft ze 3 dagen niet gepoept en hebben we haar een extra zakje gegeven (dat moet het er wel uit), anders krijgt ze straks weer een verstopping. Toen moest ze de dag erna wel 7 keer achter elkaar, allemaal kleine beetjes, omdat ze het niet los durft te laten.

Hebben jullie tips?! We willen zo graag dat het wat relaxter voor haar wordt. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je