Snap
  • Kind
  • post

Waar gaat dat heen

De prijzen stijgen

ooo wat schrok ik toen ik vanmorgen hoorde dat de prijzen van de crèche gaan stijgen. Het wordt hetzelfde tarief als een kinderdagverblijf. En dan gaat het meteen qua kosten om dagdelen. Dus niet twee uurtjes crèche. Nee je betaald gewoon voor vier of vijf uur. Dat betekend dat het onbetaalbaar gaat worden. In ieder geval voor mij. Ik zou er bij gebaad zijn om mijn kindje deels naar de kinderopvang te doen. Maar ik ben ziek. Dus werk niet. Dus ik krijg geen belastingvoordeel. Ik zou eindelijk kunnen herstellen wanneer ik er niet de hele dag er alleen voor zou staan. Op een uurtje hulp na, wat ik zelf betaal. Ik keek dus uit naar de tijd dat mijn meisje naar de peuterspeelzaal mag. Nu lijkt er roet in het eten te komen. Voor mama en dochter slecht. Gezien mama ziek is. Blijft het hier bij een kindje. Dus samen spelen met leeftijdsgenootjes was goed geweest. Zoals het er nu uit ziet gaat dat niet door. Ik word hier zo verdrietig van. Voor mijn uk en voor mezelf. Ik vrees dat het nu doorbijten en hopen dat ik niet nog meer achteruit ga tot mijn meisje naar de basisschool mag. Waar zijn ze mee bezig in dit land. Ja de kwaliteit moet omhoog roept men dan. Dat begrijp ik wel. Maar wanneer het dan voor veel mensen weer onbetaalbaar wordt? Lekker zinnig bezig zijn we in dit landje weer! Sorry maar ik moest dit even kwijt!

Het leuke nieuws.....ik heb de gouden status zag ik....hahaha...lol..

10 jaar geleden

Dat is inderdaad balen! Zo maar eens een idee (geen idee of het kan). Is er in de buurt een gastouder waar ze bijv. een dagdeel in de week terecht kan tegen uurprijs? Dan komt ze ook in contact met andere kindjes en ook gastouders moeten tegenwoordig pedagogisch werker zijn. In ieder geval succes!!

10 jaar geleden

Hier bij ons is het inkomensafhankelijk en dan kijken ze naar je bruto-inkomen. En dat kan natuurlijk heel goed zijn, maar wat er aan het eind overblijft is een ander verhaal. Wij hebben KDV voor onze jongste stopgezet vanwege mijn WW, is het wisselgeld. Dachten, dan gaan we toch naar PSZ, maar dat is net zo duur als KDV omdat ze van je bruto-inkomen uit gaan, en dan dus geen tegemoetkoming, en ook nog voor minder uren. En wij hebben 4 kids, een koophuis en een hoop vaste lasten, dus is PSZ duurder dan het KDV. Daarom nu onze 3-jarige volledig thuis. Gelukkig heeft ze er 3 boven, spreek ik regelmatig af met vriendinnen die ook kids hebben onder de 4 en is het een sociaal kind, dus dat komt wel goed. Maar balen is het wel, want het is voor haar en mij goed dat ze ook op een andere manier onder de kinderen is en ook ziet dat er ergens anders andere regels gelden dan bij ons thuis. Ook voor de voorbereidingen van school. Daar komt nog bij dat ik hoop toch z.s.m. weer aan het werk te gaan, en dan worden de wisselingen natuurlijk ook wel wat veel. PSZ is in verhouding vele malen duurder dan KDV, is ook onze conclusie. Jij sterkte met alles want dit is natuurlijk wel heftig allemaal.

10 jaar geleden

Ach ja, sommige mensen weten niet beter. Er zijn mensen die nooit meer uit hun rolstoel komen na bi. En er zijn mensen die na hun bevalling nergens last van hebben en tijdens de zwangerschap wel klachten hebben, maar geen verplichte bedrust. Hier de kunst om niet als nog permanent in een rolstoel te belanden.

10 jaar geleden

We wachten maar af en denken wel weer in oplossingen. Ik keek alleen er zo naar uit. Twee dag delen van twee uurtjes even een beetje rust. Tenminste wanneer ik het halen en brengen kon regelen. Wie weet gaat het wel niet door. Nieuwe verkiezingen en het kan zo maar weer anders zijn.