Snap
  • Kind
  • post

Vriendinnetje over de vloer

Nu de kop eraf is wat school betreft begon het eerste vragen naar spelen met een vriendje thuis. Mijn zoontje is nog een beetje aan het zoeken. Ik kan niet goed inschatten met welke klasgenootjes het 'klikt', voor zover daar al sprake van is.

Mijn zoontje is geen stoer bravoure-achtig jongetje, dus dat hij een meisje noemde als mogelijkheid verbaasde me niet. Hij kende haar al uit de instroomgroep en heeft haar al eens een kleurplaatje gegeven waar ik een hartje en haar naam op moest schrijven voor hem. Vanmiddag uit school ging ze mee. Ze had er zin in, volgens moeder. Zo'n eerste keer is toch flink onwennig. Zoonlief praatte zo ongeveer de hele route die we naar huis liepen, maar echt een reactie kwam er niet... Ik had een beetje met hem te doen. Thuis liet hij zijn kamer zien en vertelde hij wat ze allemaal konden gaan doen, hij deed zo verschrikkelijk zijn best! Ik was stiekem best trots op mijn mannetje, die het z'n nieuwbakken vriendinnetje naar de zin wilde maken. Het was even spelen met dit, even met dat. Zo niet wat ik gewend ben van m'n zoontje als hij alleen is of met z'n zusje speelt. Van een afstandje observeerde ik af en toe het spelen buiten. Ik kon bij het meisje weinig opmerken. Zou ze het leuk vinden hier? Toen haar moeder haar ophaalde stelde zij (moeder) voor dat m'n zoontje ook eens bij hen zou komen spelen. Dat zag hij wel zitten. Ik ben benieuwd hoe dat zal gaan. En of hij naast dit meisje nog eens een naam noemt van een klasgenootje. Gezien zijn karakter hoop ik op kinderen met wie hij echt een klik heeft, maar - als ik z'n juf hoor - zijn die er niet echt in zijn huidige klas. Gevoelige jongetjes zijn blijkbaar zeldzaam...

10 jaar geleden

Hoi nahsuusje, Heb zelf geen contact meer met de moeder van het meisje gehad, maar ze sprak met mijn man die donderdag onze zoon naar school bracht over een volgende speelafspraakje dus ze zal het toch wel leuk hebben gevonden... ;-)

10 jaar geleden

heb nog geen reacties gelezen maar ben benieuwd dat als je de mama spreekt van het meisje of je dan beetje kan achterhalen hoe zij het achteraf heeft gevonden. zo te horen heeft zoonlief het leuk gehad

10 jaar geleden

Ja, wij hebben hier de vrijdagmiddag ook als rustmiddag ingesteld, heeerlijk!

10 jaar geleden

Nou, je merkt het al wel he: je bent niet de enige! Ik ben ook erg blij met mijn dochtertje naast me ;-) Kletsen we wel samen. Het blijft lastig voor de wat verlegener moeders... Jammer ook dat je dochter nu weer opnieuw moet beginnen w.b. vriendinnetjes/vriendjes. Da's ook wat, oppas moeten regelen omdat je op school gaat helpen. Wat een gedoe he. Nou, ook jou wens ik veel succes hoor bij alles rond deze schoolperikelen!