{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vriendinnetje over de vloer

Nu de kop eraf is wat school betreft begon het eerste vragen naar spelen met een vriendje thuis. Mijn zoontje is nog een beetje aan het zoeken. Ik kan niet goed inschatten met welke klasgenootjes het 'klikt', voor zover daar al sprake van is.

Afbeelding blog 'Vriendinnetje over de vloer'

Mijn zoontje is geen stoer bravoure-achtig jongetje, dus dat hij een meisje noemde als mogelijkheid verbaasde me niet. Hij kende haar al uit de instroomgroep en heeft haar al eens een kleurplaatje gegeven waar ik een hartje en haar naam op moest schrijven voor hem. Vanmiddag uit school ging ze mee. Ze had er zin in, volgens moeder. Zo'n eerste keer is toch flink onwennig. Zoonlief praatte zo ongeveer de hele route die we naar huis liepen, maar echt een reactie kwam er niet... Ik had een beetje met hem te doen. Thuis liet hij zijn kamer zien en vertelde hij wat ze allemaal konden gaan doen, hij deed zo verschrikkelijk zijn best! Ik was stiekem best trots op mijn mannetje, die het z'n nieuwbakken vriendinnetje naar de zin wilde maken. Het was even spelen met dit, even met dat. Zo niet wat ik gewend ben van m'n zoontje als hij alleen is of met z'n zusje speelt. Van een afstandje observeerde ik af en toe het spelen buiten. Ik kon bij het meisje weinig opmerken. Zou ze het leuk vinden hier? Toen haar moeder haar ophaalde stelde zij (moeder) voor dat m'n zoontje ook eens bij hen zou komen spelen. Dat zag hij wel zitten. Ik ben benieuwd hoe dat zal gaan. En of hij naast dit meisje nog eens een naam noemt van een klasgenootje. Gezien zijn karakter hoop ik op kinderen met wie hij echt een klik heeft, maar - als ik z'n juf hoor - zijn die er niet echt in zijn huidige klas. Gevoelige jongetjes zijn blijkbaar zeldzaam...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je