{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vraag: Hoe kleed ik het Sinterklaasfeest nog meer aan?

Ik vind het zo leuk, ik word er zo blij van: het Sinterklaasfeest. Tijd om er een extra leuk feest van te maken!

Afbeelding blog 'Vraag: Hoe kleed ik het Sinterklaasfeest nog meer aan?' Achtergrond blur afbeelding

Max vindt het geweldig dat Sinterklaas weer in Nederland is. Al dagenlang loopt hij rond in zijn pietenpak (wat is 4 een heerlijke leeftijd...). Enneh, mama is net zo enthousiast. Al weken glunder ik van de voorpret. Dat vraagt om wat extra aankleding!

We hebben een Sinterklaaskalender (ik zag een voorbeeld op Pinterest van een collega, die móest ik ook maken). Een knutselfabricatie van het hoofd van Sinterklaas, met een lange baard, waar iedere dag een strookje vanaf geknipt mag worden. Zo tellen we af tot 5 december! Max vindt het geweldig. In de ochtend smeekt hij al of hij die avond weer mag knippen.

De slinger met 'welkom Sinterklaas' hangt in de carport. De andere slingers hangen we wat dichter tegen 5 dec aan op, zodat het die avond extra feestelijk is. 

Max heeft afgelopen vrijdag ook al een pakketje uit Spanje ontvangen, een dag voordat de Sint in Nederland kwam! Speciaal voor hem was er een pakje verzonden met Sinterklaasboeken, zodat hij al vast wat kon lezen over Sinterklaas. 

Op 5 december zelf krijgt meneer een filmpje van Sinterklaas te zien (je hebt veel van die sites waar je zoiets kan laten maken, door wat gegevens in te vullen). Daar hoort hij dan, nadat we de frietjes op hebben met opa & oma en de pepernoten en gevulde speculaas op tafel staan, waar de pakjes verstopt staan. 

Op Spotify heb ik vorige week een hele playlist aangemaakt met Sinterklaasliedjes, die hier iedere dag aan staat. 

De geheime locatie op zolder voldoet nog net (alles gehuld in vuilniszakken zodat het rommel lijkt), met daarbij een tas voor 'smokkelwaar' (om bepaalde schoenpresentjes op de avond zelf naar beneden te smokkelen, om vervolgens in een oude schoenendoos -hoe toepasselijk- te bewaren boven in de bijkeuken, totdat de man op bed ligt). Heerlijk, dat stiekeme gedoe om het 'geloof' in stand te houden :-). 

Oftewel, wij maken er zeker wel een feestje van. Maar....wellicht zijn er nog leuke ideeën die ik nu mis. En omdat het maar de vraag is hoe lang we nog een 'believer' in huis hebben (mannetje is soms veel te wijs voor zijn leeftijd, met nu al zeer lastige vragen), willen we er éxtra van genieten met onze kerel. Tijd om wat creatieve ouders in te zetten bij deze. Wie heeft er extra leuke tips voor ons rondom dit feest? Knutsels, spelletjes, aankleding, cadeautjes,  leuke films om te zien (met een bakje pepernoten -> oeh, ik bedenk me net: samen pepernoten bakken!), eh....kom maar op!

Alvast een héél fijn Sinterklaasfeest toegewenst allemaal en bedankt alvast voor het meedenken!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je