{{ message.message }}
{{ button.text }}

Voorlezen uit de Grazia

'Mam, als je borsten krijgt moet je je netjes kleden toch?' Even het -hoe kleed ik mij fatsoenlijk- gesprekje op te frissen

Afbeelding blog 'Voorlezen uit de Grazia' Achtergrond blur afbeelding

Hartstikke leuk toch, als kinderen zelf een kring maken met knuffels en gaan voorlezen. Ik heb hier minstens 3 keer in de week een ‘klasje’. Ze verzint zelf het verhaaltje want lezen moet ze nog leren. Erg schattig om te horen wat ze verzint. Tot ik ineens hoorde: ‘Je kunt hoge hakken kopen, maar je kunt er pas op lopen als je mama bent. Een gele rok of een zwarte broek. Mooi hè kinderen? Oh, er zijn ook vrouwen die zonder kleren op de foto gaan.’ Toen werd ik toch wel heel nieuwsgierig wat ze aan het voorlezen was. Ik keek om het hoekje en ze draaide net het boekje om zodat de knuffels een blik konden werpen op de zwangerschap shoot van Jolante in de Grazia.

Fleur praat rustig verder over de plaatjes die ze te zien krijgt. Ze vertelt de ‘kinderen’ in de kring dat het niet zo netjes is om zo bloot op de foto te gaan. Doe dan maar een bikini aan, of een mooie jurk. Eigenlijk moet je altijd zorgen dat niemand je onderbroek ziet als je op de foto gaat.’ Ik kan mijn lachen ondertussen al niet meer inhouden en wil net weglopen om haar niet te storen in haar spel. ‘Hej mam, als je borsten krijgt moet je je toch netjes aankleden?’ Oké, dit was het moment om de dresscode die ik in dit gezin heb gebracht weer even op te frissen. Ze lijken hier ook al niet te begrijpen dat broeken met gaten hartstikke leuk zijn maar niet voor naar school. Ook al is het je lievelingsbroek.( Mijn oudste dochter heeft zelfs een keer de hele ochtend met haar hand over haar knie gezeten om haar hippe gat in haar broek te verbergen voor mij. De slimmerd.) Shirtjes horen tot over de boord van je broek, wat de meiden in tv series ook aan hebben.. Maar goed, we hebben de regels weer even duidelijk. En ik leg mijn tijdschriften maar ergens anders neer.  

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je