Snap
  • Kind
  • post

Voorlezen, leuk!!

Voorlezen is leuk om te doen en goed voor de ontwikkeling van je kindje.

Ik schreef net al een vraag-blog over tips voor leuke Kerst voorleesboekjes...
Mijn dochtertje vindt voorlezen zo leuk! Dat kan ze ook heel lang volhouden. En dan het liefst een boek dat ze op dat moment het leukst vindt, tien keer achter elkaar ofzo.
Hartstikke mooi natuurlijk dat ze zo van voorlezen houdt, want het is erg goed voor haar taalontwikkeling. Ze leert er goed van praten en haar woordenschat wordt steeds groter.
Ook zoekboeken zijn erg in trek, dat is dan wat minder voorlezen, maar daar kun je zelf natuurlijk genoeg leuke verhaaltjes bij verzinnen.

We zijn bij onze oudste al best vroeg begonnen met voorlezen, maar onze jongste wordt al vanaf dat ze echt net geboren was voorgelezen, want haar zus wil voorgelezen worden, en dan zit zij er natuurlijk gewoon bij!
Voorlezen gebeurt bij ons thuis dus dagelijks, en meestal ook wel meer dan één keer per dag.
En bij jullie?

Gelukkig zijn er ook zoveel leuke kinderboeken met mooie afbeeldingen erin. Je kan blijven kopen (hoera voor Marktplaats).
Over een paar maanden ga ik een workshop 'voorlezen' volgen. Lijkt me erg leuk, dan kun je het voorlezen nog leuker maken. Ik ben benieuwd.

Welk boek is bij jullie thuis favoriet?

10 jaar geleden

Hier wordt ook druk voorgelezen, zeker voor het slapen gaan. Onze kleine man is net 3 en het grappige is dat hij vaak hetzelfde boekje wil en het na een paar dagen wel even voor je aanvult haha. Wat is hier favoriet... Het kijk- en zoek boek van Bobbi, Nijntje blijft favoriet en Dikkie Dik vindt hij sinds een paar maanden ook erg leuk. Oh en de boekjes van Brul (de leeuw) die vallen ook erg in de smaak. Zo heeft hij weer weinig met Woezel en Pip, 1x is leuk maar daarna hoeft het niet meer terwijl ik tijdens mijn zwangerschap en daarvoor dacht dat Woezel en Pip door ieder kind geweldig gevonden zou worden. Dat had ik even mis. En dan vergeet ik bijna de boekjes van het Zandkasteel...die vindt hij ook erg leuk!

10 jaar geleden

inderdaad recensies!

10 jaar geleden

Lijkt me ook leuk om je door je kind te laten voorlezen!

10 jaar geleden

Ik dacht ook al zoiets... ;-)