{{ message.message }}
{{ button.text }}

Voorlezen

Afbeelding blog 'Voorlezen' Achtergrond blur afbeelding
 

Mijn dochter is nu bijna twintig maanden en ik ben al veel aan het voorlezen uit diverse boekjes.

 

Het boekje mijn eerste woordjes vindt ze ontzettend leuk en we lezen dit regelmatig een aantal keer per dag door. Ze kijkt naar de plaatsjes als ik de woordjes uitspreek en aanwijs.

 

Verder zing ik ook veel liedjes met haar en dan heb ik ook het gevoel dat ze bepaalde woordjes uit de liedjes herkent.

 

Gisteren heb ik de folders opgeruimd en ik heb haar toen plaatjes laten zien van kinderen en ze zei toen heel vaak baby tegen dingen die ze ziet, heel schattig.

 

Voor de geboorte van mijn dochter heb ik het boek van Jip en Janneke gekregen en dit lijkt me straks als moeder ook heel leuk om uit voor te lezen. Ik heb nog wel het gevoel dat ze daar iets te klein voor is.

 

Boeken van Dikkie Dik wil ik binnenkort mee gaan starten. Ik ben er van overtuigd als ik op tijd begin met voorlezen dat ze meer woordjes gaat leren. Ze kan al veel dieren geluiden nadoen en dat vindt ze ook helemaal geweldig als je vraagt hoe bepaalde dieren doen. Mijn man laat haar ook al veel naar Nijntje kijken, omdat hij ervan overtuigd is dat ze daar ook woordjes van leert.

 

Lezen jullie je kinderen ook voor? Uit welke boeken lees je vaak voor? Hoe oud was je toen je begon met het voorlezen van je kind/kinderen? Alvast bedankt voor jullie reacties.

 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je