Snap
  • Kind

Voorlezen

2013 is uitgeroepen tot het jaar van het voorlezen. Voor ons is dit eigenlijk al jarenlang dagelijkse kost. Vanaf de kinderen maar enigszins genoten van boekjes kijken zijn wij begonnen met voorlezen. ( rond de 1e verjaardag ongeveer ) Iedere avond leest mama of papa voor met het ene meisje op schoot en de andere op het stoeltje ernaast. Dit geeft voor ons allemaal net even wat extra rust na een hectische dag. Op dit moment is het af en toe wel lastig om een boekje te vinden dat voor allebei leuk is. De jongste van ruim 3 jaar kan echt nog helemaal blij worden van Dribbel, Nijntje of Woezel en Pip, terwijl de oudste ( 6 ) zich daar natuurlijk veel te oud voor voelt.

Favoriet is op dit moment de Bobo en de Rom Pom Pom. Beide tijdschriften voor kleuters, leuk en leerzaam tegelijk en interessant voor allebei mijn meiden! Grappig, ik was toen ik klein was ook al abonnee van de Bobo en nu mijn meiden dus ook. Verder vinden ze ook boekjes van Borre, Dikkie Dik , Fiet wil rennen en Jip en Janneke allebei leuk. Ook de boekjes van Marianne Busser en Ron Schroder zijn een echte aanrader en fijn om voor te lezen. ( in rijmvorm )

Af en toe gaan we met de meiden naar de bibliotheek. Zo was er rond de kerst een superleuk voorleesverhaal en volgende week gaan ze samen met papa naar het voorleesontbijt. Helemaal gratis en hartstikke gezellig en leerzaam.

Lezen jullie de kids ook voor? En zo, ja, welke boekjes zijn favoriet?

11 jaar geleden

Wij lezen ook altijd voor. Ben begonnen toen ze een week of zes waren. Mijn zoon van drie zoekt zelf boeken uit in de bibliotheek en voor mijn dochter lees ik meestal 'bollewanghamster' of 'kiekeboe voel boekje' . Heerlijk relaxen voor het slapen gaan!

11 jaar geleden

Ik lees graag voor en ook mijn meiden genieten er erg van :D

11 jaar geleden

De andere twee kids heb ik jaren voor gelezen. en met mijn kleine ventje lees ik nu af en toe een boekje, maar die gaat net zo worden voor gelezen

11 jaar geleden

begin steeds met voorlezen en eindigt met janey die het boek heen en weer bladerd, tja met dr 1 vind ze het luisteren naar een kort verhaaltje nog niet interessant. we doen het nu dat we kort vertellen wat ze op de plaatjes ziet of aan laten wijzen en zij de pagina omslaan.