{{ message.message }}
{{ button.text }}

Voorgevoel van angst

Grote bult op haar hoofd

Afbeelding blog 'Voorgevoel van angst' Achtergrond blur afbeelding

Vandaag ging Lisse zoals elke woensdag en vrijdag ochtend, naar de peuterspeelzaal!

Ze vind het er hartstikke leuk! Bij het wegbrengen moet ze altijd even huilen, maar daarna is alles weer snel goed.

Toen ik gisteren Senn aan het verschonen was, had ik even zo'n momentje, dat ik besefte dat ik Lisse steeds meer aan het loslaten ben. Dit beangstigde mij ook op dat moment gelijk! Wat als de peuterspeelzaal nou opeens belt, en verteld dat Lisse hard gevallen is! Of dat ze ziek is en graag naar mama wilt. Vanaf nu kan dat zomaar gebeuren! Na de peuterspeelzaal gaat ze naar school, na school gaat ze misschien studeren etc. Het loslaten is voor mijn gevoel begonnen.

Het blijkt wel dat mijn moedergevoel erg goed is! Opa haalde vandaag Lisse op van de peuterspeelzaal, en bracht haar naar huis. Ik was op dat moment aan het werk en mijn vriend was thuis. Toen ik vrij was, belde ik net als altijd mijn vriend op in de auto. Ik vertelde dat ik eraan kwam en ik vroeg of het goed gegaan was vandaag op de psz bij Lisse. Hij vertelde dat ze hard was gevallen vandaag en dat ze een grote bult op haar voorhoofd heeft, en pijn aan haar been. Ik kreeg gelijk een heel naar gevoel! Dit was de eerste keer dat er wat was gebeurd met mijn kindje, waarbij ik haar niet kon troosten! Ik kan moeilijk beschrijven wat ik nou precies voelde, alleen was het een vervelend gevoel.

Gelukkig gaat alles goed met haar en lijkt zij er zelf vrij weinig nog van te voelen! Maar waar ik dus bang voor was, is dan toch (gelukkig niet erg) gebeurd!

Zijn er meerdere ouders die dit ook zo hebben ervaren? Of dit ook hebben meegemaakt?

Stiekem dacht ik vroeger, toen ik nog geen kinderen had, dat ik daar allemaal niet zo' last van zou hebben! En dat ik best wel hard zou zijn. Blijkbaar ben ik het tegenovergestelde geworden hihi.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je