{{ message.message }}
{{ button.text }}

Voor mijn meisje

Drie jaar. Waar blijft de tijd. Soms voelt het nog als gisteren dat ik je voor het eerst in mijn armen sloot.

Afbeelding blog 'Voor mijn meisje' Achtergrond blur afbeelding

Lieve grote kleine meid,

Je bent jarig en we hebben het -voor jou- groots gevierd. Als oudste in dit huishouden ben je de koning te rijk, jij bent groot, al drie! -Of vijf, zoals je ons graag wilt doen geloven, maar dat is mij te gortig, het gaat al snel genoeg!- . Je vertelde ons wat je wilde hebben, wie er mocht komen en genoot van de voorpret. En ik ook. Ook al kostte het een berg energie en inspiratie.

Jouw heerlijke bekentenis dat je toen je uit je bed kwam de slingers in de woonkamer al had gezien, maar toch maar even bij ons in bed kwam kroelen, was een mooie start van de dag. Het enthousiasme waarmee je fiets -met je kleine cadeau in je hand- uitgepakt werd, was vertederend. De moeite die je had met wachten op je verjaardagsvisite zo herkenbaar. Je genoot. Een kamer vol met mensen van wie je houdt. Die je stuk voor stuk wilde knuffelen en vol vuur vertelde over alles wat je gekregen had.

Ook al hadden we de deuren maar vier uurtjes open voor verjaardagsbezoek, er was een moment waarop jij het te veel vond. Je trok je terug. Op de gang met je nichtje. Even weg van alle stemmen, alle vragen en knuffels. Even bijtanken -wat was ik daar graag bij gaan zitten!- De laatste cadeautjes waren helemaal zo interessant niet meer. Het was gedaan met de pret. ’s Avonds vertelde je dat ‘die mevrouw met dat jongetje’ -een vriendin van mama met jouw vriendje- ‘spannend’ was. Het was gewoon te veel. Twee dagen na het grote feest ben je helemaal in de ban van haar cadeau en speel je er enthousiast mee.

Als kers op de taart mag je trakteren. Wel twee keer! Vol trots liet je de Minnie Mouse cupcakes aan de gastouder zien en vertelde je heel eerlijk dat jij ze niet gemaakt had, maar mama. En de schildpadjes die je samen met een vriendinnetje geschilderd had als traktatie voor de peuterspeelzaal waren de grote schat die de juffen moesten bewonderen.

Ik ben trots. Trots op jou, mijn grote kleine meid. Je kan ons al zo veel vertellen, geeft ons een blik in jouw wereld. Je bent een lieve grote zus. Een zorgzaam kind met pit. Je bent een echte peuter die me af en toe het bloed onder de nagels vandaan haalt maar ook al echt een mening heeft en die goed kan verwoorden.
Ergens stemt jouw verjaardag me weemoedig. Waar ik je drie jaar geleden onbeperkt kon en mocht vasthouden, is nu het loslaten begonnen. Je gaat ‘naar school’, vraagt al naar de ‘grote school’ en er zijn steeds meer mensen die in jouw kleine wereldje belangrijk worden. Wij zijn niet meer de enige die jou in een veilige cocon kunnen bewaren, ook zij beïnvloeden jou. Dat is mooi en goed. Maar soms zo spannend voor een mama die haar -gevoelige- kind ziet. Die bang is voor de pijn die je ongetwijfeld aangedaan gaat worden. Lieve schat, weet dat mama altijd van je houdt, er voor je is en voor je bidt.

Ik hou van jou!

 

1

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je