{{ message.message }}
{{ button.text }}

Voor het eerst naar school

Afbeelding blog 'Voor het eerst naar school' Achtergrond blur afbeelding

Gisteren was de eerste wendag van onze jongste uk. Hij had er thuis reuze veel zin in. Wilde precies weten wat er in zijn broodtrommel zat en wat voor fruit er mee was. Trots met zijn rugzak naar de auto. In de auto werd hij la wat stiller en eenmaal bij school wilde hij toch wel graag naar huis of naar zijn juffen op het kdv. Tja lief dat gaat niet.

Oudste uk zit in een bijgebouw dus die de weg overgezet en hij liep zelf wel naar school. Ben al 7 hoor mama! Kis en zwaai. Oei de eerst tranen branden al bij mij. Hij wordt ook groot.

Samen de jongste uk naar zijn juf gebracht. Ze verzamelen op het kleuterspeelplein. Als ouder mag je daar niet op tenzij je kind nieuwe op school is. Bij het hek treuzelde hij maar doordat wij doorliepen liep hij mij. Stevig knijpend in mijn hand gingen we de juf gedag zeggen. Nou ja ik dan. We mochten blijven totdat ze naar binnen gingen. 

Toen het moment daar was klemde uk zich aan mij vast en moest zijn vader hem van mij afpellen en An de juf geven. Hij heeft geschreeuwd, geschopt en geslagen maar de juf was sterk en nam hem en de klas mee naar binnen. 

Ik liep met tranen in mijn ogen weg. Ben wat emotioneel de laatste tijd.

Hij zit in een hoeklokaal met veel ramen dus we konden nog even gleuren. We zagen hem zitten in de kring en hij leek rustig.

Bij het ophalen vertelde de juf dat hij de eerste 3 minuten niet de klas in wilde. Ze heeft hem gelaten en toen kwam hij toch in de kring zitten. Daarna leek het of hij er al weken was. Hij deed met alles mee, vertelde dingen en heeft lekker gespeeld.

Hij zij zelf ook dat het leuk was maar morgen niet ging. Helaas voor hem heeft hij de volgende dag ook een wendag.

Hij heeft wel onrustig geslapen. Het was een indrukwekkende dag. Het is goed dat er deze week geen BSO bij zit. 

Vandaag ging hij weer naar school. Hij zei dat hij niet wilde maar ging wel gewoon mee. Het helpt dat zijn broer graag gaat en die ook nar school moet.

Eenmaal daar liepen we er met zijn drieën heen. Voor het hek zei ik uk al gedag en samen met papa liep hij naar de juf. Daar kwamen toch weer even tranen bij hem en wilde hij mij nog een kus geven. Papa gaf hem daarna aan de juf en dat accepteerde hij.

Wij zijn meteen uit het zicht gegaan maar heb wel nog even staan gleuren toen ze naar binnen gingen. Aan de hand van de juf liep hij mee.

Hij komt er wel. Morgen een dagje thuis en dan donderdag nog wennen. Vanaf maandag 13 december gaat hij voor het echt naar school.

Kleine kinderen worden groot!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je