{{ message.message }}
{{ button.text }}

Voor het eerst naar de logopedie

Afbeelding blog 'Voor het eerst naar de logopedie' Achtergrond blur afbeelding

Vandaag was het dan zover Luuk moest voor de eerste keer naar de logopedie 

Ik had laatst geschreven dat we naar de dokter geweest waren voor zijn oren om te kijken of dat de reden was dat hij nog niet zo goed praat. Gelukkig was er met zijn oren niets aan de hand en verwees de dokter ons naar de logopedie. 

Zelf vond ik het ook best spannend ik ben nog nooit bij de logopedie geweest en wist dus niet wat ik er van moest verwachten.

 

Geen idee wat ik er van moest verwachten

Het was makkelijk te vinden dus dat was fijn. We gingen samen naar binnen even zoeken waar we precies heen moesten. Door naar de wachtkamer, achteraf was dat wel verkeerd oeps. We liepen de gang in en de logopediste kwam net naar buiten toe. 

Ben jij Luuk vroeg ze. Wij met haar mee naar haar kamer. Luuk mocht spelen met auto's en een garage en ze, voor het gemak noem ik haar maar Els, ging met mij praten over wat voor kind Luuk precies was. Met "Els" gepraat over zijn praten en eten en hoe hij de dagen doorbrengt.

Daarna ging "Els" met Luuk spelen, deed veel in gebarentaal met hem dat vond ik echt heel mooi om te zien. Ik heb zelf laatst ook dagkaarten met gebaren erop gekocht die van "zeg het met je handjes" en ben daar heel erg over te spreken. Luuk vond het leuk met haar te spelen en probeerde te praten meer dan zijn typische gebrabbel kwam er niet uit. Maar het was leuk om te zien dat hij met Els aan het spelen was.


Praten met gebarentaal, zo mooi om te zien hoe dat werkt

Een half uurtje later was het weer klaar voor vandaag. Volgende week heeft Luuk weer een afspraak en dan gaat ze verder kijken hoe het qua praten gesteld is er moet een 0-meting gedaan worden. Ik ben heel erg nieuwsgierig hoe het verder gaat en of hij inderdaad het praten op gaat pikken. Ik hoop het zo voor hem en voor ons dan kan hij zich uiten met woorden dat zou zo fijn voor hem zijn.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je