{{ message.message }}
{{ button.text }}

Voor het eerst naar de gastouder

En Mama lachend uitzwaaien

Afbeelding blog 'Voor het eerst naar de gastouder' Achtergrond blur afbeelding

2 Mei was het zover, Noah van 15 maanden ging voor het eerst naar de gastouder. We hadden wel al een wenochtendje gehad maar nu voor het echie. Mama begon weer met werken dus was het tijd om een goede gastouder te vinden. 


Dat bleek niet zo makkelijk want met wisselende tijden in de zorg heb je ook een flexibele gastouder nodig. Gelukkig is er via een gastouder bureau toch een tevoorschijn getovert. En echt wat een leuke en lieve vrouw! Hoe ze met Noah omgaat, ik ben blij dat we haar gevonden hebben. 


Tijdens het wenochtendje was ik zelf natuurlijk heeeeel zenuwachtig. Ik was zo bang dat Noah moest huilen toen ik wegging. Na een kopje thee was het moment dan echt daar, ik moest weg gaan. Ik heb dag gezegd en liep door de deur heen. Even begon Noah wat te huilen maar toen de deur dicht was was het stil. Hij heeft me lachend uitgezwaaid en heerlijk gespeeld met alle kindjes en ALLE blokjes. 


Maarja 2 Mei ging hij voor het echie. Van 8.30 tot 17.00 ook gelijk een flinke tijd. Hoe ging dat met het slapen? Gaat hij nu wel huilen omdat hij weet wat er komt? Is hij boos op me als ik terug kom? 

Er schoot van alles door mijn hoofd heen. Maar vooral de vraag hoe moet ik zolang zonder mijn lieveling? Ga ik hem niet missen? We zijn natuurlijk wel 15 maand dag en nacht bij elkaar geweest. 


2 Mei was aangebroken, ik keek er met gezonde spanning tegen op. Noah wegbrengen, terug werken, ja het was een spannend dagje. Gelukkig was het wegbrengen een eitje. Noah zwaaide me weer lachend uit ?

Nou ik dacht liever lachend dan huilend uitzwaaien dus ik was allang blij dat hij het zo super oppakte. Hij heeft daar smiddags ook even 2.5 uur weggetikt op bed. Thuis slaapt hij vaak ietsjes langer maar voor de eerste keer keek ik mijn ogen uit. Wat een prestatie. Hij voelde zich helemaal thuis! 

Hij voelde zich zelfs zo thuis dat hij niet meer mee naar huis wou.... Toen ik hem eenmaal mee had en we naar de auto liepen vond Noah het nog even grappig om weg te rennen ?. Lijkt hij toch wel veel op z'n vader met die ondeugende streken haha. Maargoed we hadden het met vlag en wimpel doorstaan. Ik was en ben TROTS op mijn grote man. 


En stiekem ook trots op onszelf als ouders, want dit betekend dat het hechtingsproces gewoon heel goed is gegaan. En Noah weet dat we hem weer op komen halen en dat hij goed kan vertrouwen op ons maar ook op anderen. 


Omdat ik deze week alleen maar zaterdag en zondag hoef te werken heeft Noah voor mij al een moederdag cadeautje gemaakt! Ik moet er alleen nog even vanaf blijven, maar wat spiegelt dat mooie pakje in m'n ogen haha. 


Gaan jou kids naar de opvang? Hoe ging jullie eerste keer? 

Afbeelding blog 'Voor het eerst naar de gastouder'
Afbeelding blog 'Voor het eerst naar de gastouder'
Afbeelding blog 'Voor het eerst naar de gastouder'
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je