Snap
  • Kind
  • #trotsemama
  • eerstekeerschooltje
  • #zondertranen

Voor de eerste keer naar schooltje

Daar ging ze dan mijn kleine meisje voor het eerst naar schooltje. Papa er van overtuigd dat ze zou gaan huilen en mama er van overtuigd dat ze zonder moeite gedag zou zeggen. Wie zou er gelijk krijgen?

Zo'n 2 maanden geleden kregen wij een kaartje in de bus. Post voor Marley! Dat ze 6 mei voor het eerst op schooltje werd verwacht. Oké officieel heet het de peuterspeelzaal maar wij noemen het hier thuis schooltje is net even iets makkelijker. Mega spannend natuurlijk voor ons als ouders en Marley al had zij zelf natuurlijk nog geen idee wat haar te wachten stond! 

Nu hoor ik vaak dat kinderen en ook de mama's de eerste keer moeten huilen als ze hun kind voor het eerst naar schooltje brengen. Zo dacht ook mijn vriend maar ik had er vooral zin in want ik weet hoe leuk Marley het vind om te spelen met andere kindjes. Nu blijft het natuurlijk wel een mijlpaal je meisje voor het eerst naar school!

Toen we binnen kwamen keek ze even goed om zich heen maar ging al snel met de kindjes spelen. Ik zei haar gedag en kon niet wachten om haar weer op te halen en te horen hoe het gegaan was. Toen ik binnen kwam riep ze ''mamaaa'' sprong in mijn armen, gaf mij een kus en zei ''mama mist''. Je snapt dat ik glunderde van trots en al helemaal toen ze daarna de Maxi Cosi in dook om haar zusje een kus te geven. 

Het hoort bij ons leven maar toch is het jammer als papa op dit soort momenten aan boord zit. Maar ik ben de beroerdste niet en leg alles vast! Wat dan ook leuk was is dat een vriendin van mij haar zoontje ook in deze groep zit en zij het eerste kwartier bij binnenkomst en ons afscheid heeft vastgelegd (op film). Zo kreeg papa een goed beeld en kon hij zien hoe zijn dochter zonder enige moeite haar moeder een knuffel gaf, een kus en uitzwaaide. Zo trots! en altijd fijn als mama gelijk krijgt! 

Ze gaat twee dagdelen in de week naar schooltje. In de ochtend van half 9 tot kwart over 11 en in de middag van kwart over 1 tot kwart over 3. Niet lang maar net genoeg om even een boodschap te doen of even snel iets doen wat gewoon makkelijker gaat met 1 kind. Ik vind het voornamelijk belangrijk voor haar ontwikkeling en ter voorbereiding van de basisschool. 

Wie mij volgt op Instagram weet dat Marley in de ochtend niet makkelijk opstaat en denkt mam waarom doe jij mij dit aan?! Maar als ze eenmaal wakker is en we bij schooltje aankomen zegt ze kijk mama schooltje! YAAY. Nu hopen dat ze dit gevoel vasthoud tot ze 21 is!