{{ message.message }}
{{ button.text }}

Von Willebrand type 1 en nu?

Pas geleden hebben we ontdekt dat onze dochter de ziekte van Von Willebrand type 1 heeft.

Afbeelding blog 'Von Willebrand type 1 en nu?' Achtergrond blur afbeelding

Naar aanleiding van de ziekte bij haar vader hebben we testen laten doen om te ontdekken of onze dochter hetzelfde heeft als haar vader. 

Ziekte van Von Willebrand type 1 is een bloedstollings ziekte waarbij het eerste laagje van het korstje niet goed heelt. Gelukkig is type 1 een lichte afwijking en heeft ze geen ernstige vorm. 

Bij meiden komt het zelden voor dat dit tot uiting komt en zijn daarom meestal alleen de draagsters ervan die het door kunnen geven aan hun eigen kinderen.

Maar bij onze dame komt het wel tot uiting en moeten we, ondanks een lichte afwijking, haar toch goed in de gaten houden. 

We waren er al op voorbereid dat ze het kon hebben aangezien haar vader hetzelfde heeft. En bekeken we het allemaal heel nuchter.

Totdat ze daadwerkelijk haar eerste flinke val kreeg nadat we het wisten. 

Ze gleed van de lerenbank bij mijn tante. Ze zat op haar knietjes en viel achterover met haar hoofd op de grond ( kleine steentjes vloer). Uiteraard was het erg schrikken maar gelukkig reageerde ze direct met huilen. Ook wij wisten ons rustig te houden. We belde de HA post en moesten langskomen. Dit werd een nachtje observatie op de kinderafdeling want ze wilde een hersenbloeding uitsluiten. Hier zijn ze strenger in geworden bij kleine kinderen en zeker omdat onze dame een bloedstollings ziekte heeft. Ze deed het zo goed en zijn ook erg trots op haar. Ze mocht weer naar huis de volgende middag. We moesten haar nog zeker 2 weken in de gaten houden. 

Na 1 week struikelde ze en de deur zat haar daarbij in de weg en daar viel ze dus vol met haar voorhoofd tegenaan. 

Dit was even extra schrikken want ja wat ga je doen de 2 weken waren nog niet om en weer best een flinke klap.

Toch maar naar bed gebracht want het ging al gauw goed. En had er eigenlijk wel een goed gevoel bij.

Toch begon ik te twijfelen en belde weer de HA post. Weer langs komen. Ik was in tranen wist niet meer wat ik moest doen en voelde me zo slecht dat ze alweer gevallen was. 

Uiteindelijk mocht ze thuis lekker verder slapen en moesten we zelf s'nachts bij haar gaan kijken. 

Het gaat nu goed met haar gelukkig. 

Na nogmaals een gesprek te hebben gehad met de artsen in het sophia kinderziekenhuis ,waar ze toen onderzocht is, ben ik wat gerust gesteld.

Toch ben ik benieuwd of er iemand is die ook een kindje heeft met een bloedstollings probleem en hoe ze daarmee om zijn gegaan in het begin en nu.

Voor ons is het nu vooral uitzoeken hoe ermee om te gaan en wanneer we hulp moeten vragen van het ziekenhuis.

 

1

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je