Snap
  • Kind

Vlotte Lotte: Krijgt een Bril!

Wat ben ik achteraf blij dat ik de doorverwijzing naar de oogarts heb geëist.... Toch had ik dit ook niet verwacht..

In onze familie komen veel luie ogen voor... Bij Didi moeten we elke dag haar goede oog afplakken.. zodat haar luie oog geactiveerd word.... Dus toen Lotte ook met een oog een beetje scheel begon te kijken..heb ik een doorverwijzing geeist bij het CB...in eerste instantie wilde ze er niet in mee... want zij zagen dat niet zo.. maar aangezien het wel in de familie zit toch doorgestuurd...

Afgelopen  donderdag moesten wij ons om 08.00 melden in het ziekhuis... een afspraak van anderhalf uur omdat ook haar ogen gedruppeld moesten worden en dit een half uur in moet werken... Door het druppelen van de ogen kunnen ze een sterkte meting doen.. Dit is een vaste prik als je voor de eerste keer op afspraak komt... 

Eerst werden de normale controles gedaan en ook de oogarts zag dat Lotte wat scheel keek met een oogje...
Daarna de druppels in de ogen en een half uur wachten...
Na het half uur wachten werden we weer opgehaald en moesten wij mee naar de meet ruimte.... Gelukkig werkte Lotte erg goed mee en vond ze het allemaal reuze interessant. 

Daarna weer naar de spreekruimte voor de uitslagen! 

Lotte heeft gewoon aan beide ogen een +6.5 en moet dus een bril......Wij dachten dat Lotte gewoon altijd onhandig was en gewoon lekker dromerig.... maar nu blijkt dus dat Lotte het gewoon niet goed ziet.
Dit hadden wij dus echt niet aan zien komen... Zowel manlief als ik hebben geen bril.. en ondanks dat Didi een lui oog heeft heeft zij geen bril nodig en ziet ze goed... 

Lotte moet dus een bril... en dus na het bezoek aan de oogarts meteen naar de brillenzaak gereden...
Uiteindelijk  een mooie rode bril gekozen voor ons kleine meisje... volgende week zaterdag kunnen wij hem ophalen.

Ik ben zo benieuwd hoe Lotje dat gaat vinden en of ze hem ook daadwerkelijk op gaat houden... Ook vraag ik mij af hoe lang het duurt voordat ze hem kwijt is... 

Zijn hier meer mama's met een klein kindje met een bril? hoe reageerde jullie kindje erop? En hebben jullie nog tips of adviezen? Deze zijn meer dan welkom! 

8 jaar geleden

Als ervaren brildrager heb ik een tip maar wellicht heb je het al. Kunststof en kraswerende glazen. Er gaat dan een laagje over de glazen die de glazen extra beschermen tegen krassen. Oke ze zijn niet tegen alles bestendig maar het kan al wel meer hebben dan als je het niet doet.

8 jaar geleden

Mijn zoontje draagt nu sinds september een bril, net voor hij 3 jaar geworden is, Het kiezen liep niet zo vlot, hij wou geen enkele bril testen. maar uiteindelijk toch de perfecte bril gevonden, Hij draagt het zonder moeite, alleen wordt hij zo snel vuil en zijn er al een aantal krassen in, binnenkort terug naar de oogarts op controle.

8 jaar geleden

Onze zoon kreeg een bril net voordat hij twee was. Hij wilde nooit een zonnebril.op dus wij waren op het ergste voorbereid. Dat het een heel drama zou worden, want hij wilde ook nooit een zonnebril op. Toen we zijn bril zijn gaan halen kreeg hij in de winkel een lolly. De lolly in de ene hand en het brillendoosje in de andere hand. Dan kon hij tenminste zijn bril niet afzetten. Wij waren helemaal verbaasd toen hij niet eens aanstalten maakte om zijn bril af te zetten. Hij heeft zijn bril vanaf dat moment niet meer afgezet, alleen voor te douchen en te slapen. We zijn dan zelf ook wel heel consequent, maar hij heeft hem ook echt nodig. Het eerste dat hij 's morgens doet is zijn bril opzetten. Ze merken zelf echt wel verschil en hebben hun bril dan graag op. Ik zie vaak dat kinderen hun bril af moeten zetten als ze bijvoorbeeld buiten gaan spelen of naar een binnenspeeltuin gaan. Je kind heeft niet voor niks een bril dus met klimmen heeft hij/zij hem hard nodig. Onze zoon heeft zelfs tijdens de zwemles zijn bril op. Tips die ik je kan geven: wees consequent in het dragen van de bril en zet hen niet zomaar af. Zorg dat je een reservebril hebt. Veel succes en plezier met de bril!!

8 jaar geleden

nou nee dat niet maar rond de jaarwisseling heb ik een vuurwerkbril gekocht voor als we naar buiten zouden gaan. Die vond onze zoon mega interessant maar wat wil je met 2 ouders die een bril hebben. Als je daar nog aan kan komen zou je kunnen oefenen? Maar wie weet houd ze hem juist op omdat ze nu scherp ziet van dichtbij.