Snap
  • Kind

Vind je dat ik overdrijf ?

Toen ik met me vriend erover sprak , merkte ik op dat hij vond dat ik een beetje aan het overdrijven was. Dus wat denken jullie?

Fianchelo de kinderdagverblijf heeft 3 groepen, de baby groep ,de dreumes groep en de peutergroep. Fian zit nu in de dreumes groep. Een superleuke groep met super lieve leidsters! Maar ik kreeg een paar weken geleden te horen dat hij naar de peuter groep gaat. Ik vond het niet zo leuk om te horen dat mijn kleine vent binnenkort mag gaan spelen bij de ''grote'' kindjes. In mijn achterhoofd is hij nog steeds mijn kleine baby. Het besef dat je dan krijgt,dat ze hem gaan voorbereiden op de basisschool, en slapen dat doen ze daar niet meer. Dat hij veel meer bezig gaat zijn met zijn ontwikkelingen dan hiervoor. 

 IK BEN EMOTIONEEL.

Het gaat naar mijn idee allemaal veels te snel. Hij is er aan toe, en hij zal het vast goed doen. Maar IK ben er nog niet aan toe. Dus ik heb de leidsters gevraagd om hem nog even te houden. Maar vandaag Dinsdag 27 oktober 2012 bracht ik Fian naar de opvang. Wanneer ik zijn tas wil ophangen, is zijn naam kaartje weg! dat kan alleen maar 1 ding betekenen.. Hij wordt over gezet! Toch even voor de zekerheid gevraagd en ja het is zo. Hij mag deze week nog in zijn eigen groep blijven en tussendoor gaat hij wennen. Maar vanaf volgende week maandag zit hij dan echt in de peuter groep. op 5 november wordt Fian 2,5 dus volgens het protocol hoort hij dan in deze groep. Ik kreeg wel waterige ogen.. toch wel moeilijk. Ik ben zo close met de leidsters. Die vertrouwensband moet ik weer opbouwen met andere leidsters. Het is toch wel m'n kindje waar we het over hebben. Ik gaf ook aan dat ik het moeilijkere zou hebben dan Fian. Ik vraag me af overdrijf ik een beetje? of hebben meerdere mensen dit? 

Ik zal het zeker wel nog moeilijker hebben wanneer hij 4 wordt en naar de basisschool mag maar ik heb nog 1,5 jaar om me mentaal hierop voor te bereiden!

Dit is wel heel apart, want ik heb sinds m'n 16e tot m'n 20e gewerkt in de opvang. Ik heb deze dinge allemaal meegemaakt. Maar nu sta ik aan de andere kant en ben ik zelf een ouder en is het toch wel een heeeel andere verhaal.

Groetjes mama van Fian!

8 jaar geleden

Komt helemaal goed met je zoontje!!! Hij heeft het er vast heel gezellig :)

8 jaar geleden

Heel herkenbaar! Had ik precies zo met mijn zoontje. Ik vond mijn baby er nog niet aan toe om naar de dreumes te gaan. Ook hij moest toch opeens gaan wennen. Ik mis de leidsters van de andere groep nog steeds. Vond het Veel te snel gaan, me zoon was er ook nog niet aan toe, dacht ik! Maar na paar keer wennen zag ik echt dat hij het zichtbaar goed naar zijn zin had. Maar blijft lastig om los te laten! Heel veel sterkte!

Ik kan me heel goed voorstellen dat je dit moeilijk vind. Wij hebben geen verschillende groepen kwa leeftijd. Kindjes van 0 tot 4 jaar zitten allemaal bij elkaar. Wel toen mijn dochter nog op de woensdag naar de opvang ging zat ze op een andere groep. Dit vond ik idd niet zo leuk, Ook omdat de leidster mij geen goed gevoel gaven. Zij vond het leuk maar voor mij voelde dit niet goed. Gelukkig was ik in de positie om te kiezen dat ze die dag uiteindelijk niet meer heen hoefde. Over een half jaar gaat ons meisje al naar de basisschool. Hier zie ik erg tegenop. Weg gaat ze uit haar vertrouwde omgeving en word ze echt groot. Het enige advies wat ik je kan mee geven is eens te gaan kijken op de nieuwe groep en ded sfeer te proeven. Te kijken wat ze daar allemaal doen. Misschien is een gesprek mogelijk met de leidsters zodat je goed weet wat de dagindeling van je zoon daar gaat worden. Dit zou wat rust met zich mee kunnen brengen voor jou. Succes!!