Snap
  • Kind

Veters en kleuters..aaahhhh

Kleuters en veters.... ze kunnen ze nog niet zelf vast maken.... dus wie moet het dan doen? Ik! Vandaag was ik er 20 minuten mee bezig!

Als juf zie ik de meest leuke schoenen voorbij komen. Maar die veters....  Op dinsdag en donderdag gymmen we altijd en kleden onze kleuters zich helemaal om. Meestal houden ouders hier rekening mee, maar vandaag waren ze het vergeten. In totaal had ik 10 kinderen met veters! En daarvan konden 0 ze strikken. Ik ben in totaal 20 minuten bezig geweest om eerst al die schoenen uit te trekken. Sommige waren al begonnen en kwamen er halverwege achter dat ze toch die veters niet los kunnen krijgen. Gevolg? 5 knoppen in en op elkaar. Gelukkig heb ik lange nagels, dus peuteren en die dingen kwamen los. na de gym kon ik al die veters weer gaan strikken, want die schoenen moeten ook vast.... mijn frustratie voor veters begint nu echt te groeien.

Is het gek dat ik aan ouders vraag of ze hier rekening mee willen houden of moet ik gewoon niet zeuren? Ik vind het echt niet erg om veters te strikken, maar wel als ik er 20 minuten mee bezig ben. Zonde van de tijd.

Vandaag had ik er dus 10 en die veters gaan ook wel eens los tijdens het buiten spelen. We spelen twee keer buiten. Een keer 's ochtends en een keertje 's middags. Normaal gesproken komen er één of twee kinderen langs waarvan de veters gestrikt moeten worden. vandaag waren dit er 5. Nou zal je wel denken.... 5 is toch nog te doen. Vergeet niet dat ik er al 10 had gehad! Aan en uit, dus 20 paar veters. Dus.... 40 keer strikken. 

Conclusie... ik kan geen veter meer zien en morgen? Ik gebruik dan wel mijn nietmachine ;-) Morgen maar gelijk beginnen met het oefenen voor een veterstrik diploma :-) Dus de kinderen die morgen schoenen met veters aan hebben kunnen gelijk aan de bak. hihi

Fijne dag! 

8 jaar geleden

Net nieuwe schoenen gekocht, met veters. En ik probeer mannetje te leren om te strikken maar die veters zijn belachelijk kort! Op deze manier lukt hem dat echt niet, kost mij al moeite! Ik vind wel dat hij het moet leren dus geen elastiekjes erin. Op de gymdagen krijgt hij trouwens wel schoenen aan met klittenband.

8 jaar geleden

Mijn nichtje zat 1 week op de basisschool en toen kwam ze thuis en zei ze: kijk mama ik kan veters strikken! Mijn zus vroeg: heb je dat op school geleerd? Nee hoor, heb ik zelf gewoon geleerd, want anders moet de juf zoveel veters strikken! En dit deed ze ook met zelf dr rits dichtdoen van de jas( dit was al voor ze naar school ging) Ideaal kind dus voor de juffen haha

8 jaar geleden

De rekbare siliconenveters zijn hier een groot succes! Bij de Hema in verschillende kleuren verkrijgbaar. Zowel voor kinderen als voor volwassenen :-) Bijvoorbeeld: http://www.hema.nl/winkel?fh_location=%2F%2Fnlhema%2Fnl_NL%2Fpnl_product_type%3E%7Bshop%7D%2F%24s%3DVeters&fh_sort=-_match_rate%2Cpnl_stockavailability%2C-%24standaardranking_cocktail&fh_modification=&fh_secondid=pnl_60500124

8 jaar geleden

Moet er wel bijzeggen dat de juf zwanger is van een tweeling. Dus daar is het nog lastiger voor om al die veters te strikken.