Snap
  • Kind
  • Vakantie dagje weg

Verwend??

Ik krijg vaak te horen dat onze kleine meid verwend is. Maar ik vind dat echt onzin van de bovenste plank! Okay ik werk bij een een keten die ook attractieparken bezit, waar ik ook gratis toegang tot heb. Ook gaan we vaak zwemmen op mijn werk. En we hebben een abonnement van een groot attractiepark welke we wel betaald hebben. Een keer per week bezoeken we een van bovenstaande.

Ik krijg vaak te horen dat ik onze kleine meid verwen. Maar ik vind dat echt onzin van de bovenste plank! Okay ik werk bij een een keten die ook attractieparken bezit, waar ik ook gratis toegang tot heb. Ook gaan we vaak zwemmen op mijn werk. En we hebben een abonnement van een groot attractiepark welke we wel betaald hebben. Een keer per week bezoeken we een van bovenstaande.

Ook gaan we zeker wel wekelijks naar het bos, waar we op ongeveer 5 minuten loopafstand vandaan wonen. In het bos hebben ze een kinderboerderij en een hele leuke speeltuin. Als het lekker weer is proberen we ook wekelijks naar de speeltuin te gaan.

En ja hoor er zijn ook dagen dat we lekker de gehele dag thuis zijn, maar mijn vriend en ik vind het super leuk om eropuit te gaan. Mits natuurlijk het weer het toelaat. Helaas met de kou deze week en de sneeuw zullen deze week niet veel verder komen dan het zwembad of het bos. Alleen zal het in het zwembad wel druk zijn omdat het vakantieperiode is. Vorige week hadden we een privé zwembad hoe heerlijk is dat!

Maar goed wat ik dus vaak te horen krijg van mijn schoonouders is dat ik mijn dochter te veel verwen. Ik doe dat door eropuit te gaan, hun doen dat door onzinnige spullen te komen die ze totaal niet nodig heeft. Ook van vrienden van ons krijg ik dit soort commentaar. Maar goed, dat hun twee kinderen hebben binnen één jaar (Zij (doktersassistente) dacht dat ze na de bevalling niet zwanger kon raken, kindje was wel gewenst hoor)  en ze nu denken dat ze niets meer kunnen, dat is niet mijn probleem. Ze gaan niet op vakantie, gaan niet eropuit, gaan niets ondernemen als de ander dan met de kinderen thuis moet blijven. Wat voor leven heb je dan??

Maar goed. wat ik dus bedoel. Ja ik ga vaak op pad, maar ze krijgt gewoon haar rust en tijd voor (thuis) haar middagdutjes te doen. Ik vind het leuk om met mijn dochter uitstapjes te ondernemen. Heerlijk! Verwend?? Nee hoor ze krijgt niet alles en als ze vervelend is dan gaan we niet.. ze moet het wel verdienen ;-)

11 jaar geleden

Dat jij je kind 'verwent' wil niet zeggen dat het een verwend kind is! Zo jammer dat sommige mensen zich altijd met de opvoeding, waarden en normen van anderen moeten bemoeien. Het is toch juist fijn om samen erop uit te kunnen gaan? Niet ieder gezin kan het zich permitteren om wekelijks een pretpark bezoeken, maar om jullie kind verwend te noemen omdat je veel leuke dingen samen doet vind ik wat ver gaan. Waarschijnlijk waardeert ze het juist heel erg! Persoonlijk vind ik dit een stuk beter dan je kind altijd maar voor de tv zetten. Met de uitstapjes die jullie maken is ze lekker actief bezig. Ik vind kinderen pas echt verwend wanneer ze alles krijgen wat ze willen, wanneer ze het willen en hier geen enkele waardering voor lijken te hebben. Kinderen die vervelend gedrag vertonen wanneer ze hun zin een keer niet krijgen, zelfs om de kleinste dingen. Pas dan moet je als ouder jezelf gaan afvragen of je kind niet te verwend is.

11 jaar geleden

Ik denk dat het voor een deel jaloezie misschien wel is. Een van mijn eerste gedachten is namelijk ook 'jemig ik wou dat ik daar het geld voor had'. Maar nee, ik vind dat niet direct verwennen. Verwennen vind ik inderdaad meer van dat je een kind altijd maar zijn/haar zin geeft. Of, maar dat is afhankelijk van leeftijd uiteraard, dat je ze de waarde van geld niet leert. Uitstapjes kosten nou eenmaal (veel) geld en dat mag een kind natuurlijk best leren, dat het allemaal niet zo vanzelfsprekend is en dat er kindjes zijn die dat niet zoveel doen met hun ouders. Dat vind ik wel belangrijk, dat kinderen leren dat uitstapjes, speelgoed, kleding en gebraden kippetjes niet zomaar aan komen waaien. Maar veel ondernemen met je kleine, meid dat is toch geweldig. Zoals ik al zei, ik wou dat wij daar het geld voor hadden! Wij zijn inmiddels lekker creatief geworden met weinig geld en voor jonge kinderen maakt het niet veel uit, die vinden zoveel prachtig, daarvoor hoef je niet perse naar de Efteling (ik noem maar iets duurs). Die van mij wordt ook dolblij met de speeltuin of het zwembad of het bos. Lekker genieten zou ik zeggen hoor!!

11 jaar geleden

Wat heerlijk dat je dat kunt doen met de kleine!! En ook met het pretpark, jaloers!! haha Ik denk dat ik niet alleen voor de kleine zulke dingen ga doen, maar vooral omdat ik het zelf allemaal zo leuk vind haha. Niks van aantrekken, jij kent je kind en idd ze komen vaak aan met onzinnige spullen of kleertjes die totaal geen smaak hebben. jij moet gewoon lekker genieten met je kleine, dat is het belangrijkste.

11 jaar geleden

Sluit me helemaal aan bij Braamn. Heerlijk dat je zo lekker dichtbij bij alles woont. Hier hadden ze plannen om kinderboerderij te gaan opzetten, maar niets meer van gehoord.