{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vervolg schooldokter....

Ik dacht gerustgesteld te worden...... Uiteindelijk is dat toch gebeurd.

Afbeelding blog 'Vervolg schooldokter....' Achtergrond blur afbeelding

Het vervolg van de schooldokter....

Die zelfde middag ben ik met Jesper naar de huisarts gegaan om toch eens te horen hoe of wat. Ik had Jesper meegenomen met het idee dat de dokter hem misschien zelf nog even na wilde kijken, maar niets was minder waar. Het was bedoelt om mij te laten praten en toen ik uiteindelijk tegen de dokter zei; Jesper is stevig, maar als je naar hem kijkt.... Toen vulde hij doodleuk aan, waar Jesper bij was, dat hij toch echt wel obesitas was. WAT!!! Ging er door me heen! Ik heb de kinderen meegenomen en ben weggegaan. Wat er toen gebeurde, maakte mij nog het meeste kwaad! Jesper was helemaal over zijn toeren, want de dokter had gezegd dat hij dik is! Dikke tranen en mama ik wil niet dik zijn en wij maar proberen om het een beetje recht te breien.

Na het weekend kon ik gelijk een gesprek met de schooldokter hebben en heb er vervolgens alles weer uitgegooid. Dit was gelukkig een heel ander gesprek. Zij schrok ook hoe de huisarts had gereageerd en kon mij uitleggen dat het echt niet zo erg was als dat het nu deed voordoen. Wel werd er gekeken op de lopende termijn en werd me uitgelegd dat ik naar het GGD ga om daar tips te krijgen en gekeken wordt wat we nog zouden kunnen veranderen. Waarop ik zei dat het zo niet over kwam en dat ik me echt als een soort aangevallen voelde en gelijk probeerde te verzinnen wat we dan fout deden en konden veranderen. Aangezien Jesper bijna nooit snoep eet, hij van ons echt maar 2 glazen limo mag per dag enz. En dat was het ook waarom we niet wisten waar we het zoeken moesten, daar loop je dan vervolgens een maand mee rond voor je bij het GGD terecht kan en weet je verder ook niet wat je daar kan verwachten. Dat is ook iets wat de schooldokter gelijk heeft aangepakt, door een nieuwe afspraak voor mij te maken, direct na de herfstvakantie. Kijk daar had ik wat aan!

Eindelijk was het zover... Wel hadden we afgesproken om Jesper niet mee te nemen, omdat hij anders weer zo verdrietig zou worden en we het beter zelf met konden bespreken, vonden wij.

Daar zat een hele aardige vrouw, die zich er heel erg van bewust was, dat de manier van werken niet juist was. Samen hebben we nagekeken wat er dan zou kunnen veranderen in ons eet-en drinkpatroon. Ze maakte mij van tevoren wel duidelijk, dat de één nou eenmaal meer aanleg heeft om wat voller te zijn dan de ander (dat voorbeeld heb ik precies thuis met mijn dochter Daantje, zij is veeéél te licht, als je haar BMI mag geloven). Samen kwamen we eruit dat we het eigenlijk helemaal niet verkeerd deden en het enige is dat hij echt niet meer dan 2 zoete dranken per dag mag drinken, dat geld eigenlijk voor iedereen, omdat je anders teveel went aan zoet, ongeacht of het zonder of met suiker is. Dit dan aangevuld met thee en water en dat gaat prima tot nu toe ;) Ze heeft me daar helemaal gerustgesteld en we hebben een afspraak gemaakt voor over een half jaar om te kijken hoe het gaat. Ze zei; het is niet de bedoeling dat hij gaat afvallen, maar als hij een beetje op dit gewicht kan blijven en gewoon blijft groeien, is er niks aan de hand.

En daar viel de last van mijn schouders........

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je