Snap
  • Kind
  • post

Verveling slaat toe!

De vakantie is nu ruim 4 weken oud en af en toe slaat de verveling toe.

Wat een heerlijke heerlijke zomer! Superweer, dus veel naar buiten en van alles ondernemen. Een dagje camping bij mijn zus en haar familie en een atractiepark en de dierentuin en een lokaal park met waterspeeltuin e.d. en de speeltuin en nog een speelpark en dagjes logeren en de rommelmarkt en de boekenmarkt in Deventer en ... en ... en ...

Je ziet het, we hebben best veel ondernomen, maar omdat we ook geen geldboom in de tuin hebben en omdat we ook wel eens een dagje rust willen, doen we deze week zo goed als niets. Mijn man moet volgende week weer beginnen met werken, dus nog even een beetje niks is wel prettig. Geen probleem zou je denken, zeker omdat de kinderen een speelgoedwinkel aan speelgoed bezitten, die vermaken zich wel ... toch?

Zucht! Niet dus! Dag 2 van het thuis blijven zonder bijzonderheden en ze doen weinig anders dan zeuren over dat ze niets weten om te doen en dat ze zich vervelen en dat ze de hele dag televisie willen kijken. Vandaag waren de buurkinderen er even, hartstikke gezellig, maar ze waren nog niet weg of het gezucht en gesteun begon weer.

Wat is hier aan de hand? Duurt de vakantie voor de kinderen te lang? Wreekt de hitte van de afgelopen weken zich nu? Hebben we teveel uitjes ingepland waardoor ze nu van ellende niet meer weten hoe ze zichzelf moeten vermaken?

Ik las laatst dat verveling best wel goed is voor kinderen, schijnen ze creatief van te worden, dus ik laat het maar een beetje gebeuren, maar soms ben ik het zat! Dan snauw ik ze toe dat ik verdikkeme geen entertainmentbedrijf ben en dat ze zelf maar eens wat moeten verzinnen. Dan kijken ze me verbaasd aan en dan voel ik me weer schuldig en floep, weg is de verveling :(

10 jaar geleden

:D

10 jaar geleden

Ja af en toe moeten wij moeders weer iets nieuws verzinnen, ze zijn dan gewoon even uitgekeken op hun speelgoed en de tuin. Dat merk ik bij mijn dochter ook, ze vraagt ook soms echt of ze weer naar het KDV mag haha :). Supergrote bellen blazen in de tuin, samen verfen of de planten natspuiten met de grote tuinslang is hier een succes! En ja met die regen...spelletjes doen samen als ze dat al kunnen. Heb die van mij afgelopen week mens-erger-je-niet geleerd met 1 poppetje en het lukte! Succes!

10 jaar geleden

ja is wel lekker ja...keuze uit de wereld's 32 mooiste stranden op ons eilandje :)

10 jaar geleden

heerlijk, een strand zo dichtbij!