{{ message.message }}
{{ button.text }}

VERTROUWEN GEVEN

Spannende dingen

Afbeelding blog 'VERTROUWEN GEVEN'

VERTROUWEN GEVEN

Vind je dat soms ook zo moeilijk om je kind het vertrouwen te geven dat hij het kan? Niet omdat je je kind niet vertrouwd, maar omdat je denkt dat je kind het niet aan kan.

Ik heb mezelf hier erg op betrapt. Ons hooggevoelige meisje, mocht afgelopen zaterdag afzwemmen voor haar A diploma. Dit kregen we pas 3 dagen vooraf te horen, woensdag na zwemles. Tijdens het inschrijven kreeg ik de keus om haar af te laten zwemmen een week later op woensdag en dat klonk best goed. Want ze heeft nu eenmaal moeite als ze onder druk staat, ze vindt alle drukte om haar heen heel erg spannend, ze kan dan blokkeren en het gewoon niet doen, gaan huilen en intens verdriet hebben om vervolgens echt tot rust te moeten komen op schoot. Mijn vraag aan haar was: Jolie wat wil je? Wil je woensdag in alle rust kunnen afzwemmen of zaterdag als het wat drukker is. Is er dan ook het feest mama? Ja dan is het ook feest, muziek, en alle ouders zijn er en opa's en oma's. Maar ik wil het feest, maar ik vind het ook erg spannend als al die mensen er zijn. Ik dacht echt meisje, kies maar voor woensdag, zaterdag is te druk voor je maar heb de keus bij haar gelaten en eerlijk verteld hoe zo'n middag er uit ziet.

We zijn al een tijdje aan het oefenen als ze een boze bui heeft, om rustig te proberen in en uit te ademen.....en dat werkt, maar ook als ze iets heel spannend vindt. Zodra ze een boze bui heeft, gaat ze naar boven om daar vervolgens in en uit te ademen met haar ogen dicht en op haar manier komt ze dan tot rust. HET WERKT MAM, hoor ik dan :-)

Zaterdag op de start blok, zagen we haar ogen sluiten en diep vanuit binnen kwam daar een rustige in en uit adem.....goed zo meisje, dacht ik <3 je kan het! Net boven dat enge gat kwam ze omhoog, maar ze nam een diepe hap lucht en ging door het gat. En daar kwam ze aan met een grote glimlach en probeerde tijdens het zwemmen uitbundig te zwaaien :-D Meisje wat ben je leuk, wat doe je het goed, wat overwin je veel en wat kun jij TROTS zijn op jezelf en dat was ze.........en wij ook <3

Je kind kan het, al denk jij soms van niet. Geeft je kind het aan iets heel spannend te vinden? Bedenkt een fijne vorm waardoor hij tot rust kan komen, hier helpt het in en uit ademen heel goed, maar ook een hoofdmassage of mediteren. Natuurlijk spreken we er ook veel over wat ze spannend vindt, waarom ze het spannend vindt en leg ik bij haar de vraag neer, wat zou ik of papa kunnen doen, om die vervelende spanning weg te kunnen nemen en daarvoor in de plaats een gezonde spanning te geven. Leuk om te horen met wat voor ideetjes een kind dan komt.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je