Snap
  • Kind
  • #autisme
  • #gevoellensvanmijnkind

Vermoedens van.. deel 2

Bij de oudste van 5 jaar is er vermoedens van autisme. Maar nu lopen tegen een aantal zaken aan.
5 jaar geleden

Inderdaad heel boos zelfs want hun zorgen dat mijn altijd vrolijk mannetje veranderd in een twijfellaartje. Maar we proberen zo snel mogelijk de juiste oplossing te vinden

5 jaar geleden

Ik ga het zo en zo goed na vragen en doen maar moet ook even afwachten op de tlv zodat hij naar een andere school mag. Want 1 ding is mij duidelijk deze school is helemaal geen plek voor hem. En team jeugd is nu ook betrokken naast ivh. Dus het balletje rolt. Wij benoemen altijd zijn positief gedrag en geven er complimenten voor. Maar tyler is heel fysiek als hij boos is slaat hij, gaat het niet zoals hij wilt slaat hij maar hij kan ook mega lief zijn en goed luisteren en een helpende hand zijn en hij troost mensen als hij merkt tot ze niet et lekker in hun vel zitten. En is zorgzaam. Maar doordat de school alleeb het negatieve benadrukken lijkt ons positieve niet over te komen.

5 jaar geleden

Het is zo en zo zijn 2de school al. Maar hij moet zelfs van deze school af om na het s(b)o te gaan. Want hun zeiden dat we het op regulier hebben geprobeerd maar dat werkte niet.

5 jaar geleden

Zo ontzettend herkenbaar helaas. Ik heb een aantal blogs geschreven hoe mijn zoontje door school 5 maanden heeft thuis gezeten. Ik vind het zo erg voor jullie zoontje dat hij op zo'n vroege leeftijd al dat gevoel heeft. En ik herken het ook zeker dat je als moeder gewoon niet altijd even veel geduld hebt. Ieder kind met autisme is anders maar wat bij ons zoontje heel goed werkt is spiegelen. Wat inhoud dat hij door de juiste vraagstellingen moet gaan nadenken over waarom iets niet kan of waarom iets fout is. Met bedtijd/straf herken ik ook heel veel ons zoontje heeft hele duidelijke structuur nodig en als wij daar vanaf wijken snapt hij het niet en is het drama. Dat hij alleen aan een tafeltje zit zou ik me niet teveel zorgen over maken het kan zeer zeker helpen tegen overprikkeld raken. Bij ons hebben ze ook een hoofdtelefoon aangeraden om de omringende geluiden buiten te sluiten zodat er geen afleiding is. Als je besluit hem thuis te houden van school sluit dit goed kort met ivh en bel eventueel zelf met leerplicht voor de situatie uit te leggen. Met 5 jaar zijn de kinderen leerplichtig en zo kom je dan niet daar ook nog eens in de problemen. En de enigste tip die ik je nog kan geven is probeer zo vaak mogelijk hoe klein iets ook is te benoemen hoe goed hij dat doet of hoe goed hij bezig is. Dat is iets wat voor ons zoontje erg goed geholpen heeft hoe meer complimenten op een dag hij krijgt hoe gelukkiger en rustiger hij is. Heel veel sterkte in deze situatie en hopelijk komt er heel snel een oplossing voor jullie.