{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vermoedens van.. deel 2

Bij de oudste van 5 jaar is er vermoedens van autisme. Maar nu lopen tegen een aantal zaken aan.

Afbeelding blog 'Vermoedens van.. deel 2' Achtergrond blur afbeelding

In het eerste deel sprak ik over de vermoedens en dat het balletje nog moest gaan rollen, dat kan niet snel genoeg gaan als het aan mij ligt dan.

Ondertussen gaat het goed met het zwemlessen ondanks dat we zondag voor de 3de keer gaan.

Maar school daarin tegen. Een school met valse beloftes, een school waar ik spijt van heb.
Tyler gaan gewoon de halve dagen naar school, en qua overprikkeling is het beter en is hij rustiger thuis. Waardoor dat ook geen stress situatie is.
Maar alleen vind ik het niet geheel goed wat school doet, als ik hem kom ophalen zit hij alleen aan een tafeltje helemaal vooraan. Hij mag niet altijd buitenspelen omdat dit ook te veel prikkels met zich mee brengt zegt school.

Nu is dus 23 okt. Het RTO geweest hierbij waren aanwezig, de juf, de juffen van de schakelgroep onder en bovenbouw, de directeur, vertrouwenspersoon, iemand van de stichting waar ze bij zijn aangesloten, iemand van de gemeente, de psycholoog van IVH en natuurlijk zijn vader en ik. Dit ging opzich goed alleen ze benoemde heel veel het negatieve gedrag, enigste positieve was dat hij aangaf niet met de muziekles mee te willen doen omdat het te veel prikkels was en pijn aan zijn oren (hij kan al vanaf kleins af aan niet goed tegen harde geluiden) Maar ze zeiden niet echt wat dat gedrag in hield. Nu is uiteindelijk eruit gekomen dat de school niet met tylers gedrag kunnen omgaan en dat hij na een S(B)O moet. Dus ze zijn nu achter de TLV aan. En de gemeente gaat met het 1g1p aan de slag.

Op het eind van het gesprek lieten ze nog even vallen dat woensdag een herfst wandeling was en dat ze tyler op school wouden laten, toen ben ik meteen er bovenop gesprongen dat ik vond dat hij mee moest omdat tyler graag in de natuur is en wandelt graag.
hij mocht mee als ik ook mee ging dus ik ben mee gegaan en een leuke dag gehad. Na de wandeling wou ik na huis gaan en tyler pas als school afgelopen was weer ophalen. Maar tyler gaf aan dat hij mee wou na huis. Goed hij ging mee, en in de auto gaf hij aan dat hij niet op school wou blijven omdat kindjes hem slaan en hij dan terug slaat en de juf boos wordt op hem. Dit is de 2de keer dat hij dat zegt. En ik heb het ook nu voor de 2de keer aangegeven aan de juf, alleen nu kwam er bij dat een klasgenootje van hem tegen zijn zusje zei dat tyler altijd stout is. Is ook al de 2de keer dat ik dat hoorde alleen op 2 verschillende scholen. Dit raakt mijn moedershart heel erg.

Vandaag was tyler aan het spelen op het loopautotje van zijn broertje en reed over het voetje heen van jay, dus ik werd boos en aamgezien het bedtijd was stuurde ik hem na bed, wat hij natuurlijk niet wou en begon te gillen en weg te rennen als of ik hem zwaar mishandel wat natuurlijk niet waar is, dus uiteindelijk met hem gepraat en wat hij zei brak echt mijn hart in duizend stukjes, en schrijf dit ook met tranen in mijn ogen. Dit is wat hij zei: maar mama ik doe nooit iets goed en jullie worden allemaal boos op mij en ik kan niks goed doen, en ik sla toch alleen maar. En ik wil niet meer ma die school want de juf wordt altijd boos en de kindjes slaan.😭
Ik heb hem gezegt dat hij altijd alles kan als hij dat wilt en dat hij ook heel lief is en goed kan luisteren en goed kan samen spelen en dat ik van hem hou. En hij begon te huilen. Maar mama ik kan dat niet.

Ik weet dat ik vaker op hem momper zoals in de ochtend als hij moeilijk doet met opstaan en aankleden moet of als hij zijn broertje weer eens onbedoeld pijn doet of als hij niet luistert of hij steeds de grenzen opzoekt. Maar het is nooit met de bedoeling om hem te laten voelen of hij niet goed genoeg is.

Pffff het doet mij zoveel pijn om hem dit te horen zeggen dat ik niet meer weet wat ik moet zeggen hierop.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je