Snap
  • Kind
  • Vakantie dagje weg

Verliefd op aapje Chris Martin

Kinderen houden van muziek dat is een feit. Van nature bewegen ze op het ritme. Maar welke muziek de voorkeur heeft is bij elk kind anders.

Elfa heeft al vanaf dat ze een paar maanden oud is al een voorkeur. Mijn man speelde een aantal liedjes om te kijken waar ze op reageerde en vooral hoe ze reageerde. Toen hij Coldplay opzette kwam er een gelukzalige glimlach op haar gezicht. En toen ze eenmaal kon zien wie het liedje zong keek ze verliefd naar het beeldscherm. Helemaal gebiologeerd door Chris Martin. 

Het lied "sky full of stars" hebben we dan ook al wel 100 keer gehoord. Chris Martin en consorten moeten op de hoogte geweest zijn van de fascinatie voor Coldplay en haar voorliefde voor apen want hun nieuwe clip adventures of a lifetime is helemaal in de roos. Een clip met "aapies" zoals Elfa ze noemt.

Als de clip begint kijkt ze hoopvol naar het scherm, langzaam begint ze met haar armpjes langs haar lichaam te zwaaien. Maar al snel gaan haar handen in de lucht, wordt er geklapt, gedraaid en gestampt en heeft ze zelfs voor het eerst in haar leven een klein sprongetje gemaakt! 

Na tientallen keren de clip te hebben bekeken weet ze nu wanneer het einde nadert, dan wordt er heel wild en enthousiast gezwaaid en roept ze "doei aap!". Als de credits in beeld komen kijkt ze nog even beduusd naar het scherm om zich vervolgens op mij te richten: "aapie ziek nog keer?" 

Overweldigd door haar zin van vier woorden en smekende oogjes kan ik het niet weerstaan om hem nogmaals aan te zetten. Stiekem geniet ik ook keer op keer van de clip maar vooral van dat vrolijk hupsende meisje dat door de woonkamer dartelt. En daarna zet ik hem gewoon nog een keer aan en daarna nog eens en nog eens, tot we er over een paar weken helemaal ziek van zijn...

Hebben jullie ook een kleine fan in huis en wie is het idool? En ik ben ook zeer benieuwd of er meer kinderen enthousiast worden van de nieuwe clip van Coldplay.

8 jaar geleden

beiden, maar ook op youtube. http://www.sprookjesboom.nl/sbc/Sprookjesboom-homepage-NL/Sprookjesboom-homepage-NL-Filmpjes.html dit is een link naar een paar filmpje op de site van de efteling. Sprookjesboom is daar onderdeel van.

8 jaar geleden

Leuk dat hij dat zo leuk vind. Ik ken het helemaal niet. Kijk je het op dvd of is het iets op televisie?

8 jaar geleden

Hahaha ik zou het zelf ook niet opzetten hoor en mijn man luisterd het al helemaal niet. Maar we dachten mocht dit nu haar favoriete band worden dat is het in ieder geval beter aan te horen dan Justin Bieber ofzo haha.

8 jaar geleden

Nou... Coldplay komt er hier niet in. Overgewaardeerde band. Mijn mening dan he... ;-) De oudste danst op alles wat los en vast zit. Zelf op muziek in de reclame. Ze heeft niet echt een voorkeur, als het maar dansbaar is.