Snap
  • Kind
  • post

Verjaardagen van je kind.

Verjaardagen van je kind… erg gezellig maar ook een hoop gedoe. Wie nodig je bv uit en hoe regel je dat als je heel weinig ruimte hebt.

Gisteren werd onze jongste 2 jaar. Weer een mijlpaal en heel gezellig natuurlijk maar ben wel benieuwd hoe anderen hier mee om gaan. Dit keer hebben we het 'klein' gehouden. Opa en oma's, tante en ooms en dat was het. Zo zaten we met ons erbij op 10 volwassenen en 5 kids. Voor Mick was het prima zo…heeft nog geen idee wat jarig zijn inhoudt en kreeg leuke kado's en een brandweertaart. We vierden het alleen de ochtend zodat hij daarna weer kon bijslapen. Eigenlijk heel relaxt want zijn s'middags nog ff met zijn vijven wezen wandelen.

Maar hoe anders is het bij de verjaardagen van mijn andere twee kids. Zij zijn al wat ouder en weten precies wat ze te wachten staat. Dan nodigen we onze hele familie en vriendenkring uit en zitten dan al snel op zo'n 30 kletsende volwassenen en 20 gillende kids. Heel gezellig maar niet erg handig in onze knusse tussenwoning. Dus vieren we dit tegenwoordig op verschillende locaties. Onze dochter is in de zomer jarig en dan vieren we het in een speeltuin in het bos. Iedereen neemt zijn eigen stoel of kleed mee en ik regel alles voor de inwendige mens. Onze andere zoon is in januari jarig dus dat willen dit keer vieren bij het Landal park hier in de buurt. Hier hebben ze een groot indoor speelparadijs voor alle leeftijden. Ik koop dan het spelen, cake versieren en onbeperkt ranja /koffie en thee uit. Dan betaal ik nog 190,00 in totaal. En zo vieren we in 1 ochtend een heel gezellig feestje. s'middags kunnen de oordoppen dan weer uit en kan er volop gespeeld worden met het nieuwe speelgoed. Ideaal…. en qua kosten zit je ongeveer op hetzelfde. En je hebt geen zooi thuis!!

Toch blijft het iedere verjaardag weer een discussie met mijn man. Want hij nodigt het liefste zo weinig mogelijk mensen uit maar ik vind soms dat als je de ene vrienden vraag het niet kan maken om de andere vrienden niet te vragen. Ook ga ik ook altijd trouw naar al de feestjes van hun kinderen en dan voel ik me er ook raar bij als ik ze niet terugvraag bij ons. En natuurlijk vind ik het ook fijn om zoveel dierbare vrienden te hebben. Onze kids zijn altijd erg blij met de grote opkomst want hun pupillen veranderen tijdens hun verjaardag in kado's. ;-) Hoe regelen jullie dat??

10 jaar geleden

WIj hebben de pech dat er tussen de verjaardagen van de kinderen maar 2 dagen zit. (de ene 7juli de andere 9juli) dat houd dus ook in dat er wat meer mensen komen (namelijk ook moeders met kindjes van de jongee leeftijdscatogorie)Afgelopen jaar hebben we er voor gekozen om de verjaardag gewoon als kinderfeestje te houden. Dus zijn we met de beide dames naar de binnenspeeltuin geweest. Vonden ze allebei heel erg leuk

10 jaar geleden

wij doen het altijd in 2en, en dan altijd in het weekend. De familie op zaterdag en de vrienden op zondag (of andersom) Je heb het dan wel 2 dagen druk maar voor de kinderen (merk ik) vinden ze het erg prettig. Wij wonen ook niet groot dus daarom deze oplossing En de kinderen voelen zich extra belangrijk dat weekend

10 jaar geleden

Gefeliciteerd! Wij houden verjaardagen altijd heel klein en knus.

10 jaar geleden

Bij mijn andere reactie bedoel ik natuurlijk crea!! Sette: Gezellig die doorloop maar bij mij blijven ze altijd heel lang zitten. Vind het idee van die foto's wel erg leuk!