{{ message.message }}
{{ button.text }}

Verhalen over Wouter en Mieke, Jaques VriensDagmar Stam

Ik ben er zelf mee groot geworden en vond het geweldig: de verhalen over Wouter en Mieke.

Afbeelding blog 'Verhalen over Wouter en Mieke, Jaques VriensDagmar Stam' Achtergrond blur afbeelding

Ik ben er zelf groot mee geworden en vind het geweldig: de verhalen over Wouter en Mieke.

Wij hadden thuis vroeger drie boeken over Wouter en Mieke. De eerste over Sinterklaas, de tweede over kerst en de derde over Pasen. Ik kan me het zelfs nog goed herinneren hoe die verhalen gingen. Ieder jaar werden die boeken weer tevoorschijn getoverd als het er weer aan zat te komen.

Waar die boeken zijn gebleven weet ik helaas niet. En daar baalde ik enorm van. Echter kwam mijn vriend laatst thuis met een tas vol boeken en cd's. Had hij van een collega gekregen. Dus meteen wordt er door de kinderen ingedoken! Alles wordt uitgebreid bekeken en gekeurd. En Mama mag meekijken, echter de oudste staat voor de keuring taak (vind ze zelf). Maar daar ziet mijn oog hoek ineens die twee bekende kinderen voorop een boek staan: Wouter en Mieke! Ik gris dat boek meteen uit de stapel! JAAA!! Ik maak een vreugde keertje en de kids kijken mij raar aan. 

Ik leg ze uit dat ik vroeger ook boekjes had over Wouter en Mieke en leg uit dat ik die heel leuk vond. En dit boek is ook zo'n boek. En dan nog wel het boek met alle feestdagen verhaaltjes erin (dus ook die drie boekjes die wij vroeger hadden). WOW dat leuk is dit! En begin meteen te vertellen wat er allemaal in staat: over Pasen met de eieren, over Sinterklaas, over Kerstmis met het kindje en meteen zijn ook die kids geïnteresseerd in het boek. 

We hebben dan ook meteen afgesproken op tijd aan het juiste hoofdstuk te beginnen mocht er iets qua feestdagen voor de deur staan. Oh wat heb ik nu al zin om voor te lezen over Mieke die Sinterklaas toch wel een beetje eng vind en Wouter die de hond van Opa Bos een worst noemt.... Misschien vind ik het wel leuker om weer terug te lezen, dan de kids het willen horen. Ach ja... ze luisteren maar ..... of niet .... Mama gaat voorlezen over Wouter en Mieke!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je