{{ message.message }}
{{ button.text }}

Veilig in het verkeer

Sommige mensen ... gewoon eng!

Afbeelding blog 'Veilig in het verkeer'

Het verkeer en dan vooral de mensen die aan dat verkeer deelnemen, je zou er zo een blog over kunnen schrijven ... oké, doen we!

Zojuist was ik, op de fiets, onderweg van het winkelcentrum naar huis. Ik fietste door een straat waar veel langs de kanten geparkeerd wordt, dus ik reed behoorlijk op het midden van de weg. Ik hoor dat er aan de linkerkant van de weg een auto gestart wordt, dus ik let even op wat er gebeurt en ja hoor, zo vlak voor mijn neus langs, rijdt de betreffende vrouw mij bijna van mijn fiets af om weg te rijden (in dezelfde richting waar ik in ga). Als ik haar motor niet had horen starten, waardoor ik langzamer ging rijden, had ze me plat gereden. Vlak voor me, moest ze alweer vol op de rem, want daar was een kruising. Ik gluurde dus even stiekem naar binnen in haar auto en zie een peutertje rechtop staan, midden tussen de 2 voorstoelen in. Zo eng! Nou moet ik er even bij vertellen dat ik niet in een rustig achterafstraatje fietste. De weg die ze op wilde steken, staat nou niet bepaald bekend als rustig ... of veilig!

Een andere situatie: bij de school van mijn oudste zijn er te weinig parkeerplaatsen. Er zijn een straatje verderop genoeg parkeerplaatsen, maar ja, dan moet je wel 1 hele minuut extra lopen en stel je voor dat het regent! Dan word je nat! Dus, wat gebeurt er? Mensen parkeren op het gras (vind ik nog een redelijke oplossing, want daar sta je niemand te blokkeren), mensen parkeren dubbel (wordt al minder leuk, want wat nou als die ander eerder weg wil rijden dan jij?), mensen parkeren op de inrit van de parkeerplaats (heul irritant, want dan kan er nog maar 1 auto langs, terwijl er van 2 kanten auto's door willen), maar sommigen parkeren ook midden op de stoep. En dat vind ik echt asociaal! Niet alleen blokkeer je de veilige weg voor de voetgangers en fietsers die naar school komen, je moet ook nog eens gevaarlijk met je auto over de stoep heen donderen om er te komen en het weer wegrijden (achteruit over de stoep) is ook gevaarlijk.

Ik snap die mensen niet! Natuurlijk is het vervelend als je geen parkeerplek naast de schooldeur hebt, natuurlijk is het vervelend als je peuter zijn gordel niet om wil en gaat schreeuwen als je dat toch doet, natuurlijk is het vervelend om door de regen naar school te lopen of fietsen, maar gaat het dan alleen nog maar om wat jij wil of juist niet wil? Gaat de veiligheid van de kinderen dan niet meer voor?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Gezond, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je