Snap
  • Kind
  • Voeding

Vanaf welke leeftijd geef je jouw kind(eren) snoep?

Eet jouw kind soms snoep of probeer je juist zo veel mogelijk suikervrij te eten? Vanaf welke leeftijd begon je met het geven van snoepjes?

Dochterlief is inmiddels alweer 19,5 maanden oud. Echt snoepen doet ze nog niet. Wanneer ze een spekje krijgt aangeboden in een winkel weet ze niet zo goed of ze het wel wil aannemen en zelfs de pepernoten van zwarte piet hoeft ze niet. Simpelweg omdat ze nooit eerder pepernoten gegeten heeft.

Met grote ogen 

Lola is dol op fruit, rozijntjes en Griekse yoghurt. Dat is echt snoep voor haar. Af en toe een lekkere baby koek gaat er trouwens ook makkelijk in. Ze is een goede eter en lust echt ontzettend veel. Echt snoep geven we haar nog niet. Natuurlijk krijgt ze soms een stukje taart tijdens een feestje en hoeft ze echt niet met grote ogen toe te kijken hoe mama iets lekkers eet en zij niets heeft. Ze reageert daar eigenlijk bijna nooit op.

Broertje of zusje

Soms vraag ik mij wel eens af of ik niet een uitzondering ben en hoe andere ouders hier mee om gaan. Het scheelt natuurlijk wel dat ze enigst kind is en geen ouder broertje of zusje heeft die wel snoepjes eet. Ze weet niet wat ze mist, dus heeft ze er ook geen behoefte naar.

Hoe zit dat bij jouw kindjes?

Geef jij jouw kindje(s) wel snoep? Vanaf welke leeftijd ongeveer? Wat voor soorten snoep geef je en hoeveel? Snackt jouw kind ook met je mee wanneer je zelf iets snackt? Waar is/zijn jouw kindje(s) dol op? 

7 jaar geleden

Nee hoor helemaal mee eens. Op verjaardagen moet dat gewoon kunnen anders mag jouw kind er als enige niet bij horen. Als ze er niet om vragen zou ik het laten maar mijn zoontje eet altijd biologisch en verantwoord maar op zijn eerste verjaardag at hij ook een stuk taart (had wel de marsepein eraf gehaald ???? Maar zat slagroom mascarpone en prei vulling in, vond hij heeeeeeerlijk! Zijn prachtige foto's geworden ????

7 jaar geleden

Als de kinderen op school iets meekrijgen dan mogen ze dat gewoon op eten. Als we op verjaardagen zijn mogen ze ook mee eten van de taart en het lekkers, ligt er wel een wat, een lollige bijvb krijgen ze echt niet. Ik denk dat het goed is als je thuis niks geeft, de basis is dan goed en als je op feestjes bent het ook los kunnen laten, anders wordt het zo'n ding. Mijn oudste houdt niet echt van snoep dus ik heb dat probleem niet zo met hem. Hij speelt (door omstandigheden) ook nog niet bij andere kindjes, dat lijkt me lastiger inderdaad want andere ouders dus andere gewoontes. Ook daar zijn afspraken over te maken lijkt me. Mijn kinderen krijgen wel waterijs en met Sinterklaas doen ze ook gewoon mee, dat zijn feesten en dan laat ik het los.

7 jaar geleden

Onze dochter nu 15 maand krijgt af en toe chocola. Geen snoep. En dan het liefst kinderchocola. Ook krijgt ze wel kinderkoekjes maar ook niet elke dag.

8 jaar geleden

stuiter de stuiter....op haar vierde verjaardag doet ze de radslag ;-)