{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vanaf afgelopen dinsdag ver op de fiets

En toen werd het tijd om het lesrooster te halen voor de nieuwe school

Afbeelding blog 'Vanaf afgelopen dinsdag ver op de fiets' Achtergrond blur afbeelding

Ik zie nog dat ruitje met een zwarte kopje haar dat ik via de spiegel in een flits te zien kreeg. Ondertussen zijn we bijna 13 jaar verder en ook mijn kleine grote stoere knul gaat naar het hoger onderwijs. HAVO-VWO. Na twee jaar gaan we dan kijken of het HAVO of VWO richting wordt. Hij wilde altijd al 'iets' anders worden, waar een ander kind brandweerman of politie agent zei moest ik in vriendenboekjes automonteur bij Formule 1 of straaljagerpiloot invullen. Dus wat betreft de leerweg ernaar toe zit hij met dat wel goed. Mama en Papa vonden de LTS voldoende :) (VMBO tegenwoordig) we hadden allebei niet zo'n zin om te leren. De mama heeft daar trouwens wel al vroeg spijt van gekregen! Ik ben wel heel benieuwd of het cijfermatig nog steeds goed blijft gaan wat het niveau betreft en hoe hard hij daarvoor moet werken. Hij is wel heel zeker over bepaalde dingen en waar ik eerst zei dat ik hem niet telkens op dingen zou gaan lopen wijzen heeft hij me juist gevraagd dat wel te doen, mama ik heb dat nodig dat je dat steeds zegt, dat vind ik fijn! Ok! Mama stiekem ook wel want zo heb ik toch een beetje het idee dat ik hem kan blijven controleren. Want ik blijf het spannend vinden. Hij gaat nu echt de grote wereld in. Iedere dag om 7 uur op de fiets met een vriendje en dan begint de eerste les om 08:10 uur.

Van te voren zag hij er wel tegen aan. Dat hele stuk fietsen met die loeizware tas... pffff.... nee dat vond ie toch nog maar niks. We zijn nu bij dag drie beland. Gisteren zei hij; Mam ik heb echt het idee dat ik al jaaaren op die school rondloop! Ik vind het zo leuk! En iedereen van hogere klassen herkennen mij! Ze zeggen; He waar is je mooie kuif? Jij bent toch René? Waarop hij zoiets heeft van wie ben jij dan?! Hij heeft deze zomer besloten dat hij net zo'n kapsel wilde als zn vader, tondeuse erover! Terwijl hij daarvoor 3 a 4 x per dag voor de spiegel stond om nieuw gel in zn haar te doen........ Vandaag komt de schoolfotograaf, zonder kuif dus dit jaar! Ik zei volgend jaar is je kuif er vast weer! Het fietsen valt hem ook zeer mee en de tas is wel zwaar maar te dragen!

As maandag 2 september gaan ze op kenningsmakingskamp. Ze zouden naar Schiermonnikoog maar omdat ze 'vergeten' waren te boeken gaat de trip dit jaar naar Ameland. In dit geval is deze 'fout' goed want op schoolkamp voor de zomervakantie zijn ze al naar Schier geweest. Dus dit is dan wel zo leuk! Het is overigens maar voor een kleine 2 dagen. Maandagochtend vroeg weg en dinsdagavond laat weer thuis. Ben benieuwd!

Vanochtend tijdens het aankleden van onze ander 'puber' van 1 keek ik uit het raam en zag hem wegfietsen om 7 uur..... Mijn kleine grote stoere knul <3

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je