{{ message.message }}
{{ button.text }}

Van uitslaper naar hard-huilende ochtendbraker! Help?!

Mijn dochtertje is 2. We hebben ook een zoontje van 8 maanden oud. Beide doen ze het super. Maar mijn dochter heeft een raar ritueeltje ontwikkeld...

Afbeelding blog 'Van uitslaper naar hard-huilende ochtendbraker! Help?!'

Lang geleden dat ik even een blog heb geplaatst. Ik wilde even rustig genieten van de kleine vent en een mooi ritme creëren met het gezin. Dit is altijd goed gegaan en we hadden nooit wat te klagen. Mijn dochter sliep altijd van 8 tot 9 en werd vrolijk wakker. Ook mijn manneke heeft dit ritme.

De laatste tijd bleef mijn dochtertje, omdat ze vriendjes had wat langer op, zij hadden ook vakantie dus het was reuze gezellig. Ook hierdoor werd ze niet vervelend en besloot van 9 tot zelfs 11 soms (dat ik haar echt wakker maakte) te slapen. We hadden besloten haar bedtijd weer vroeger te maken, immers haar vriendjes moesten naar school en ook op tijd naar bed. Ook dit ging zonder problemen of zeuren.

Ze is een peuter met een flink diva karakter en ik heb dan ook regelmatig van die vreselijke buien etc. iedereen kent het wel die een peuter heeft ;) Tot ze zo ineens elke keer als ik haar in bed had, uit bedje klom en naar beneden wou. Gelukkig ben ik altijd erg consequent en dit hield op nadat ik haar voor de 20ste keer weer in bedje had gelegd, de dag erna probeerde ze het ook niet weer haha.

Maar sindsdien wordt ze ook elke ochtend hard huilend en overstuur wakker zo rond 7 uur al! We snappen er helemaal niks van!! Het is niet zo dat we willen dat ze uitslaapt, maar meer dat ze "normaal" wakker wordt. Ik las dat als kinderen huilend wakker worden ze nog vermoeid zijn dus we negeren het vaak eerst om te kijken of ze nog in slaap valt. Vaak ga ik er na een kwartier naartoe om haar uit te leggen dat het nog te vroeg is. Uiteraard weer zeer overstuur. We proberen nu de lampjes methode (lampje aan is slapen, want ze wil graag slapen met een lampje, en lampje uit is uit bedje). Ook dit mag niet baten. Ook is er niks dat ze eng vindt en heeft ze een prima bedritueel dus het kan daar niet aan liggen. Pijntjes heeft ze ook niet want dan zegt ze duidelijk mama ik heb auw. 

We vragen ons simpelweg af waar ons vrolijk zingende meisje in de ochtend is gebleven en of het terug zal komen.. het zal wel een fase zijn.. maar ik voel me zo machteloos omdat ik weet dat ze nog te moe is maar gewoon niet toe wil geven en perse eruit wil :( 

Elke ochtend huilend wakker, waarom?

Iemand die dit herkent en eventueel weetjes of tips heeft? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je