{{ message.message }}
{{ button.text }}

Van twee naar één dutje op een dag

Nino gaat over een maand naar de dreumesgroep. Hier doen ze nog maar één dutje op een dag.

Afbeelding blog 'Van twee naar één dutje op een dag'

Naast dat dit eraan zit te komen merkten we de afgelopen tijd dat Nino één van de twee dutjes maar half deed en 's avonds vaak niet meer goed inslaap viel. We vroegen ons dan ook af of het voor Nino niet tijd werd om naar één dutje op de dag te gaan.

Hij is nu ruim 14 maanden en genoeg kindjes om hem heen zijn al zo ver. Dus het was het proberen waard. We hebben Nino eerst even laten uitzieken want van zijn laatste prikjes was hij behoorlijk ziek geworden. Maar toen dit eenmaal goed uit zijn systeem was konden we beginnen. 

Afgelopen vrijdag was de eerste dag. Ik heb bewust een actieve ochtend gedaan zodat hij niet dreinerig thuis zou gaan hangen. Ik merk dat hij het beter volhoudt wanneer hij veel afleiding heeft en mijn theorie was dat hij daarna dan zo moe zou zijn dat hij dan een heerlijk middagdutje kon doen.

We zijn vrijdagochtend samen met een vriendin en haar zoontje lekker gaan zwemmen. Heerlijk vond Nino het. De weg terug in de auto was wel even een uitdaging. Ik merkte dat Nino wel een beetje half aan het weg vallen was maar doordat hij geen speen kreeg (deze krijgt hij sinds een paar weken alleen nog tijdens het slapen) viel hij niet helemaal weg. Ik ben hem maar een beetje gaan entertainen zodat hij wakker zou blijven. Hij was er niet helemaal blij mee en moest op een gegeven moment huilen. Gelukkig waren we toen al zo goed als thuis. Eenmaal thuis was meneer weer klaar wakker en ging lekker spelen samen met zijn vriendje. In de tussentijd maakte wij een lekkere lunch klaar voor onszelf en de twee mannen. Deze ging er heerlijk in en Nino hield het heel goed vol. Ik was echt verbaasd hoe goed hij het deed. Uiteindelijk was hij om 12:00 uur wel bekaf en ging zelfs lang uit op de grond liggen. Dit was het moment om afscheid te nemen van het bezoek en hem lekker in bed te leggen. 

Na een half uur werd Nino echter weer wakker en was helemaal ontstemd. Dat vond ik best lastig. Ik heb hem toch even uit bed gehaald maar hij was nog zo moe dat ik hem vijf minuten later weer op bed gelegd heb. Dit accepteerde hij gelukkig wel en toen heeft hij toch nog anderhalf uur door geslapen. Vandaag is het dag drie maar bij deze dag is natuurlijk meteen nog een tweede uitdaging met de verandering van de klok. Gisteren hebben we Nino al bewust wat later op bed gelegd en dit bleek te werken. Vanochtend was hij nieuwe tijd 06:00 uur wakker wat ik heel netjes vond. Het had ook zo 05:00 uur kunnen zijn. 

We hebben maar meteen het schema op de nieuwe tijd aangepast maar dit was toch wat heftig voor Nino. Om half 11 had hij al enorme honger en toen we om 11:00 gingen eten viel hij bijna inslaap boven zijn bord. Zo moe hebben we hem nog nooit gezien. Na het eten hebben we hem dan ook snel op bed gelegd en nu slaapt hij alweer bijna 2,5 uur door.

Even afgezien van de klokwisseling en de extra uitdaging merk ik dat één dutje prima werkt. Morgen geven we het dan ook maar door op de crèche. We gaan dus weer een nieuwe fase in. Ik moet er alleen wel even rekening mee houden dat ik dus niet even kan douchen tijdens Nino's vroege dutje maar dit toch echt al eerder gedaan moet hebben.

Op welke leeftijd gingen jullie kindjes over naar één dutje? En hoe ging dit?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je