Snap
  • Kind
  • gedrag
  • verandering
  • emotioneel
  • sociaal
  • in

Van stoere peuter naar onzekere kleuter

Mijn zoon was zo een stoer kleintje. Was nergens bang voor. Huilde zelfde. Toen kwam de dag dat hij naar school moest en dat veranderde alles
5 jaar geleden

Wat een opstapje kan zijn om de dag door te spreken is het boekje 'slaapklets'. Dit is een invulboekje en zo kom je er misschien achter wat hem bezig houd. Komt je er niet uit, dan kun je via het cjg ook bij een kindercoach terecht. Zij kunnen helpen om wat meee zelfvertrouwen enzo te krijgen. Bij mijn oudste helpt het super. Zij is erg onzeker omdat ze een beelddenker is. Succes!

5 jaar geleden

Ga s avonds bij je kindje zitten als hij naar bed moet, en vraag eens hoe het komt dat hij zo verdrietig is. Misschien plagen / pesten ze hem wel in de klas. Helaas gebeurt dit ook bij kleuters. Mijn jongste kwam daar ook pas na 3 maanden mee aanzetten. En dat was omdat ze de waterpokken had. En een rokje aankreeg, toen was het ik wil onder dit rokje altijd een legging aan want die trekken ze omhoog op het schoolplein. Dit had de juf dus ook nooit gezien. Vraag wat hij leuk vind, minder leuk. En anders een jaartje extra kleuteren. Misschien is hij wel hooggevoelig. Gaat het in de weekeinden wel lekker of loop je er dan ook tegenaan?

5 jaar geleden

Zo lastig om je kleintje zo te zien worstelen hè?! Je zou t liefste alles op willen lossen, maar zo werkt t niet... zegt de juf ook wat er precies lastig is? Sociaal emotioneel niet sterk is een breed begrip. Als je dat weet, kun je misschien met de juf afspraken maken hoe jullie hem samen kunnen helpen. Ik heb een dochter waar ik regelmatig van moet horen dat ze slaat. We praten er regelmatig over, tijdens het tekenen, wandelen, fietsen en soms als ze naar bed gaat. Ze kan goed vertellen wat er gebeurt, dat is fijn en daardoor kan ik haar helpen. Door de input die de juf geeft kunnen we lastige situaties samen ook oefenen. Ik merk dat het haar helpt om te praten over wat ze al kan en wat er nog meer mogelijk is... Mochten jullie er echt niet uit komen zou ik aan de bel trekken en met ib in gesprek gaan. Misschien kan hij een training (sova ofzo) volgen?