{{ message.message }}
{{ button.text }}

Van sociaal verlegen naar sociaal vaardig

Afbeelding blog 'Van sociaal verlegen naar sociaal vaardig '

onze oudste uk was totdat hij naar school ging in november 2018 sociaal verlegen. Ja hij kon na een onder moeders rok momentje lekker spelen en zelfs praten met volwassenen maar nooit uit zichzelf. Met kinderen omgaan ging primamaar voor volwassenen leek hij een soort angst te hebben. Zelfs opa en oma werden niet gedag gezegd. Maar als je hem even liet gaan kon hij opeens een heel verhaal vertellen.

Toen kwam het moment van naar school gaan. De eerste hobbel was de juf de hand geven bij binnenkomst. Tijdens het wennen een no go maar op zijn eerste echte dag deed hij het gewoon. Daarna is alles in een rap tempo veranderd. Als we ergens naar toe gaan vertellen we hem wie hij gedag gaat zeggen. Meestal de mensen waar we op visite gaan en eventuele andere bekende personen. Dat gaat hij nu ook netjes doen. Nog wel met mij erbij maar hé hij doet het. Ook bij het weg gaan gaat hij dat doen. Hoewel dat wel een ding blijft want als het gezellig is wilt hij niet weg en zijn redenatie is als ik geen gedag zeg ga ik ook niet echt weg of gaat de andere persoon ook niet echt weg. 

Nu hadden we de afgelopen 2 weken een zomerkamp waar hij al vanaf baby komt maar nu mocht hij ook op de groep. Iedereen kent hem als het verlegen ventje maar nu kwam hij los. Dag R. Met een high five,  dag I met een knuffel,  dag M met een box of gewoon een luide hallo naar iemand. Iedereen was verbaasd maar deed enthousiast mee. Hij heeft een geweldige 2 weken gehad en als klap op de vuurpijl ging hij nog vrijwillig het podium op om te dansen op zijn aangevraagde nummers sexy als ik dans en shirt uit en zwaaien. Bij de laatste deed hij ook zijn shirt uit en zwaaide ermee. Tot grote vreugde deden er meer leiding mee. 

Waar school al niet goed voor is. Van sociaal verlegen naar sociaal vaardig in 8 maanden tijd. Wij zijn erbij mee en het is voor hemzelf ook zo veel makkelijker 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je