{{ message.message }}
{{ button.text }}

Van slechte eter naar fruitmonster

Met de peuterpuberteit kwam ook het erg selectief zijn in wat er het mondje in gaat. Want die groente zijn maar vies en dat vlees bah!

Afbeelding blog 'Van slechte eter naar fruitmonster'

Van een grote alleseter werd onze dreumes een kleuter die niet meer wilde eten, met uitzonderingen van pasta, pizza en enkele andere rare voorkeuren zoals sushi. De laatste tijd eet hij steeds beter, ik was erg blij dat hij als een "normale" peuter pannenkoeken ging eten. En ik schreeuwde het bijna van enthousiasme uit toen hij weer eens patat at (aardappelen verder nog niet), al zijn het maar enkele patatjes.

Maar het feit dat hij geen groente eet bleef altijd wel een ding. Maar de laatste tijd maak ik me daar een stuk minder zorgen over. Meneer heeft namelijk ontdekt hoe lekker hij appels vind, met af en toe een peer, kiwi, banaan of tegenwoordig vooral mandarijntjes. Van die laatste kan hij geen genoeg krijgen. Hij vraagt soms wel drie of vier keer per dag naar een stuk fruit. Er wordt op zijn leeftijd aangeraden 1,5 portie fruit te eten. Het is een groeiend kind dus meer fruit dan groente kan best vind ik.

Nu nog wennen aan vlees eten, maar veel hebben kinderen toch niet nodig. Een plakje worst in de winkel, af en toe kipnuggets, knakworstjes of frikandellen dan ben ik alweer blij. Ja ik weet het zulk bereid vlees is natuurlijk niet goed. Het komt vast allemaal wel weer goed met die jongen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je