Snap
  • Kind
  • nachten
  • Droge

Van natte naar droge nachten

Al 3,5 jaar overdag droog, maar in de nacht natter dan nat. Binnen 4 weken leek het voorbij!

Mijn zoontje is inmiddels al ruim 3,5 jaar droog overdag, maar de nacht was nog steeds 1 groot drama. Echt zó erg dat we regelmatig 3 keer een luier moesten verschonen en bijna elke nacht ook het bed. 

We hebben alle tips laten passeren, zoals hem uit bed halen om 22 uur. Nou, zelfs dan moesten we het bed of de luier verschonen. Zonder luier laten slapen, dan leren ze het wel... Dat was 10 keer per nacht het bed verschonen. Niets hielp en mijn nachtrust was weg. 

Omdat hij er zelf zoveel last van had (dat hij nog een luier aan moest), ben ik mij er verder in gaan verdiepen. Ik ben onderzoeken gaan lezen die hier mee te maken hadden om uit te vinden wat ik eraan kon doen.

Uiteindelijk las ik een onderzoek wat mijn aandacht trok. Veel kinderen die in de nacht blijven plassen, blijken last te hebben van een omgekeerde hormoonproductie (die met plassen te maken heeft). Overdag plassen ze weinig, maar in de nacht komt alles eruit. Vervolgens heb ik verder onderzoek gedaan en ik kwam erachter dat dit op te lossen is door het kind een paar weken lang overdag ieder uur naar de wc te sturen en te laten plassen (en uit plassen, dus bijvoorbeeld tot 20 laten tellen). 

Ik dacht; dit is het proberen waard (maar wel in de vakantie als ik er zelf bij ben), als het niet werkt kan het geen kwaad. En na een week zag ik de natte luiers afnemen. Sinds enkele dagen heeft hij zelfs een droge luier! Hij is zo blij! En wat ik nu ook merk, hij moet overdag ook écht plassen. Zeker een keer of 4-5. Nog nooit eerder heb ik hem overdag zien trappelen van het plassen.