{{ message.message }}
{{ button.text }}

Van het ene uiterste naar het andere!

luchtweginfectie, niet eten, niet drinken, veel moe.

Afbeelding blog 'Van het ene uiterste naar het andere!'

Help er heerst hier toch een beetje paniek bij deze mama!

Kathleen (ons meisje van 4 jaar) is de laatste tijd veel ziek geweest, eerst een paar weken voor kerst, 4 dagen bijna 40 graden koorts, toen 2 of 3 dagen voor kerst nog een dagje 40 graden koorts en nu heeft ze de afgelopen 7 dagen bijna steeds 40 graden koorts gehad.

De huisarts heeft haar na gekeken en haar longetjes en oortjes waren schoon, maar ze had weer een luchtweginfectie (de eerste keer was in mei 2013) dus kreeg ze weer een antibiotica kuur voor ca 7 dagen, maar nu komt het echte probleem: Kathleen weigerde de eerste 4 dagen toen ze zo ziek was om te drinken, maar dat probleem kon ik nog wel oplossen door steeds hele kleine beetjes met een spuitje in haar mond te druppelen, maar nu is ze weer een beetje normaal gaan drinken (nog steeds niet je-van-het, want vandaag weigerde ze in de paar uur dat ze op het ODC zat haar drinken) maar nu is ze bijna helemaal gestopt met eten! En als het nou 1 dagje was, dan heb ik nog zo iets van prima, maar ze weigerd nu al bijna 5 dagen om iets te eten.

We hebben al van alles geprobeerd, fruit, zachte voeding zoals de babypap die je kan aanmaken met water, de gewone kost, zelfgemaakte groentesap/soep, brood enz enz.

Maar het mooie van alles is, voordat iemand dadelijk zegt stop daar dan ff mee, ze snoept ook niets meer.

Ik begin me nu dan toch wel zorgen te maken, de huisarts zegt zolang ze drinkt, weinig aan de hand, maar ik twijfel nu toch wel. Kathleen kan niet zoals andere kindjes aangeven dat er iets mis is, dus wat kan ik eigenlijk nog doen? Ik wil het eten gezellig en rustig houden, maar vandaag had ik haar favoriete pap gemaakt, maar ze at als een muisje, amper de lepel aan rakend, net alleen het puntje, dus er ging echt een heel heel klein beetje naar binnen. Op het ODC had ze een half boterhammetje op, maar voordat ze ging had ze dus niets gegeten, en daar ben ik dus geen voorstander van, ontbijt moet om de dag door te komen.

Kathleen is ook eerder naar huis gestuurd omdat ze s middags al half om half zat te dutten voor de tv op het ODC, en toen ze thuis was gingen de rolluikjes binnen 10 minuten dicht. We zien gewoon hoe moe ze is, ook al blijft ze vrolijk spelen en deel nemen aan allerlei activiteiten. Maar ook lijkt het net als of ze een beetje zwalkt, door toch een gebrek aan de nodige voedingsstoffen (of zien mijn ogen spoken en is ze gewoon nog zwak van die hevige koortsaanval?)

Kippensoep wil mijn lieve dametje niet, dus dat is al uitgesloten, en morgen mag ze zelf in de winkel uitzoeken wat ze wil eten, maar ik ben bang dat het hetzelfde wordt als met een boterham, we staan met zijn tweeen de boterham te maken en zo gauw er beleg op komt is dametje weg en wil de boterham niet meer. Ze moet woensdag weer naar het ODC toe, maar met zo n weinig voeding in haar lijfje kan de dag weer halverwege te zwaar worden, en nee, ik vindt het niet erg om haar eerder op te halen, want voor haar ben ik ook 24 uur per dag thuis, maar zo mist ze toch ook alle leuke dingen daar.

Dus heeft iemand nog een lekker recept voor kindjes met een luchtweg infectie? Of andere hulpmiddeltjes? Of moet ik er maar mee stoppen om er naar te kijken wat ze eet en blij zijn met ieder muizenhapje, ook al lijkt het net of het haar nu enigszins verzwakt? Of moet ik toch weer de huisarts raadplegen, ook al zegt die steeds..zolang ze maar drinkt?

Oja, ze kan heel moeilijk de slijm ophoesten en weet niet hoe ze die er uit kan spugen, omdat ze nog niet kan spugen, en mijn moeder ligt in het ziekenhuis, dus kan dit er ook mee te maken hebben??

Alvast hartelijk dank voor de reacties!!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je