{{ message.message }}
{{ button.text }}

Van een kaartje word je beter...

Afbeelding blog 'Van een kaartje word je beter... ' Achtergrond blur afbeelding

Mijn moeder, de enige echte liefste oma van mijn kinderen, is ziek. Dat was ze al een tijdje. Maar nu is bekend dat ze ongeneeslijk ziek is. Elke keer fluister je de kinderen weer in 'zul je rustig zijn bij opa en oma' en het werkt. Ze zijn op hun liefst en knuffelen oma zo veel als ze kunnen. En dat doet mama niet minder. 'Oma sjiek' zegt dochterlief. En mijn zoontje begint er op allerlei momenten over, want ook hij begint te beseffen dat het iets anders is dan die keer dat hij griep had, al begrijpt hij er nog heel veel niet van.

Soms grijpt het alles me zo aan en kan ik mijn tranen niet inhouden waar de kinderen bij zijn. Mama, waarom huil je? vraagt mijn zoontje. Ik reageer eerlijk. Maar we hebben toch een kaart gestuurd? gaat hij verder. Als je een kaart stuurt wordt iemand beter.  Nemen we een cadeautje mee voor oma? En: oma moet veel drinken en veel slapen, dan wordt ze weer beter. In zijn hoofdje waren het heel geode ideeën, die ik met tranen in mijn ogen aanhoor. Hardstikke lief dat je meedenkt lieverd. Was het maar zo eenvoudig.

Het begint langzaam door te dringen dat mijn kinderen bij het opgroeien geen oma  meer zullen hebben en dat doet pijn. Zullen ze zich haar later nog herinneren; ze zijn tenslotte nog zo jong? (Ik zal er alles aan doen om te zorgen dat dat gebeurt... maar voorlopig hopen en bidden we dat oma nog een tijd bij ons zal zijn) 

 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je