{{ message.message }}
{{ button.text }}

Van de speen af

Afbeelding blog 'Van de speen af'

O is zwaar verslaafd aan haar speentjes, vanaf dag 1 al. Bij baby’s vind ik zo’n speentje wel schattig staan, maar niet bij grotere kindjes. Toen O 1 jaar was mocht ze al minder met d’r speen lopen, alleen nog maar als ze moe was en verder tijdens de slaapjes of als ze verdriet had. Na d’r 2e verjaardag werd dat al alleen nog maar in bed. En nadat ik een paar keer was vergeten de speen mee te geven naar de crèche kreeg ze d’r speen alleen nog maar ‘s nachts. Middagslaapjes gingen dus al zonder speen. 
Ondertussen is ze al 3. En wil ik haar al een tijdje helemaal van de speen af hebben. Nog maar even mee gewacht, aangezien ze een broertje heeft gekregen en er dus veel is veranderd. Maar nu is B alweer 3 maanden en is O echt al wel aan de nieuwe situatie gewend. 
Hoe krijg je een koppige 3 jarige zover dat ze d’r speen wegdoet? Sinterklaas duurt nog veel te lang en de spenenfee vond ik moeilijk uit te leggen. En toen vond ik het: als je een speen begraaft dan wordt het een lolly! En laat O nou net dol zijn op lolly’s. Na het een paar keer aan d’r te hebben uitgelegd en gevraagd of ze het wel echt wil doen, hebben we afgelopen werk alle drie d’r speentjes in een bloempot begraven. De volgende ochtend stond er een grote lolly in. Wat was O blij!
1 avond maar is O een beetje verdrietig geweest tijdens het naar bed gaan en 1 keer is ze s nachts wakker geworden en heeft ze gevraagd om een speen. Even een knuffel en niks aan de hand. Eindelijk zijn we van die vieze spenen af!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #speentjes

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je