{{ message.message }}
{{ button.text }}

Van brokkenpiloot naar stuntpiloot

Afbeelding blog 'Van brokkenpiloot naar stuntpiloot'

Voor zijn derde verjaardag mocht ons zoontje een fiets uitzoeken. In de winkel zag hij een stoere rode Ferrari fiets staan, dat moest hem worden. Eigenlijk een maatje te groot maar hij was er zo weg van dat we niet konden weigeren. En ach er zaten zijwielen aan dus hij kon er wel op fietsen.

Een jaar lang fietste hij regelmatig op zijn rode fiets. Er gebeurde nogal wat ongelukjes met de fiets. Een paar keer viel hij op de weg waardoor hij een bepaalde route niet meer wilde fietsen. Ook de handrem was geen succes; hij ging over de kop met als gevolg een geschaafd gezicht en een losse tand. Eigenlijk werd hij steeds minder enthousiast en liet het fietsen een  beetje op zijn beloop. Liever pakte hij de step.

Soms fietste hij naar zijn vriendinnetje, een paar straten verder op. Van alles zag hij en hij keek overal heen behalve naar de weg. Reed soms zo de bosjes in of tegen een lantarenpaal.

Het was eindelijk weer om buiten te spelen, dus gingen we naar zijn vriendinnetje op de fiets. Ze wilden graag in de achtertuin spelen. Ons zoontje zag een klein fietsje liggen, zonder zijwielen. Hij vroeg aan zijn oudere zus of ze hem een zetje wou geven en hup daar ging ie. Hij fietste zo weg.

Van zijn vriendinnetje mocht hij het fietsje lenen om te oefenen. Meneer fietst zo naar huis, zelfs de twee bruggen over en bochtjes om, zonder vallen.

Een paar weken later konden de zijwielen  van zijn eigen fiets er af en nu fiets hij overal naar toe.

Zo zie je maar, we maakten ons wel eens zorgen of hij ooit zonder zijwielen zou kunnen fietsen, maar net al zo veel dingen, ging het gewoon helemaal vanzelf in zijn eigen tempo.

 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je