{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vakantie tips met 2 jonge kids

Dit jaar hebben we, of eigenlijk ik, besloten op vakantie te gaan na 4 jaar niet te zijn geweest.

Afbeelding blog 'Vakantie tips met 2 jonge kids'

Het blijkt nog een opgave te zijn om wat te vinden. Iets wat betaalbaar is, leuk voor jonge kinderen, niet te ver vliegen of reizen en niet geheel onbelangrijk wat te plannen valt qua vrije dagen. Dat laatste wordt nu de grootste uitdaging zo blijkt.

Mijn oudste is reeds 5 (In mei wordt zij 6), leerplichtig dus. We kunnen niet buiten officiële vakanties om op reis. Jammer, dat scheel namelijk bakken met geld. Uiteraard spelen alle reisbureaus hierop in. Je ziet direct wanneer je in het hoogseizoen zit, dan zijn alle vakanties honderden euro's duurder. Tevens betaal ik dan ook voor mijn jongste die volgende jaar hoogseizoen, reeds 2 zal zijn.

Behalve dat Zoë leerplichtig is, heeft ze ook belachelijk veel vakantieweken in een jaar. 12 weken op precies te zijn! 12 Dat is toch absurd? daarbuiten heeft ze vaak ook nog een maandag of vrijdag vrij als een zogeheten “studiedag'. Een studiedag op de basisschool. Bijzonder. Noem het dan ander. Een bonus dag ofzo.

Maar goed, die maandagen of vrijdagen zijn prima op te vangen omdat mijn man, maandag al een papa dag heeft en ik de vrijdag ( en woensdag overigens) altijd al vrij ben.

Ik werk parttime, 24 uur per week. Mijn man Fulltime. 36 uur per week. Ik heb 14 vakantie dagen per jaar.

Mijn vakantie dagen gaan op aan de vakanties van mijn oudste. Per vakantieweek moeten wij iets regelen voor de dinsdagen en donderdagen. 1 dag voor mijn man en 1 voor mij.

Na 12 weken heb ik dus nog 2 dagen over. Die heb ik ook nodig als back- up. Wanneer mijn schoonmoeder niet kan oppassen op de dinsdag of wanneer 1 van mijn kids onverhoopt ziek wordt.

Ik zit dus een beetje vast. Een week vakantie opnemen of ( nog onmogelijker, maar tegelijkertijd nog wenselijker ) 2 weken kan dus gewoon niet met een schoolgaand kind. Hoe doen andere ouders dat vraag ik mij dan af. Hoe gaan die überhaupt op vakantie? Zijn die wel tegelijkertijd vrij of wisselen zij hun dagen ook af zoals wij dat doen. Ik merk dat ik er aan toe ben. Even op vakantie. Even weg van de drukte van het dagelijks leven. Even weg van hier. Hoe ik dit ga bewerkstelen vraag ik me af. Ik heb werkelijk geen idee, maar ik ga iets bedenken. Het is toch te gek voor woorden dat je als gezin zijnde geen vakantie met elkaar kan hebben?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je