Snap
  • Kind
  • Vakantie dagje weg

Vakantie tips met 2 jonge kids

Dit jaar hebben we, of eigenlijk ik, besloten op vakantie te gaan na 4 jaar niet te zijn geweest.

Het blijkt nog een opgave te zijn om wat te vinden. Iets wat betaalbaar is, leuk voor jonge kinderen, niet te ver vliegen of reizen en niet geheel onbelangrijk wat te plannen valt qua vrije dagen. Dat laatste wordt nu de grootste uitdaging zo blijkt.

Mijn oudste is reeds 5 (In mei wordt zij 6), leerplichtig dus. We kunnen niet buiten officiële vakanties om op reis. Jammer, dat scheel namelijk bakken met geld. Uiteraard spelen alle reisbureaus hierop in. Je ziet direct wanneer je in het hoogseizoen zit, dan zijn alle vakanties honderden euro's duurder. Tevens betaal ik dan ook voor mijn jongste die volgende jaar hoogseizoen, reeds 2 zal zijn.

Behalve dat Zoë leerplichtig is, heeft ze ook belachelijk veel vakantieweken in een jaar. 12 weken op precies te zijn! 12 Dat is toch absurd? daarbuiten heeft ze vaak ook nog een maandag of vrijdag vrij als een zogeheten “studiedag'. Een studiedag op de basisschool. Bijzonder. Noem het dan ander. Een bonus dag ofzo.

Maar goed, die maandagen of vrijdagen zijn prima op te vangen omdat mijn man, maandag al een papa dag heeft en ik de vrijdag ( en woensdag overigens) altijd al vrij ben.

Ik werk parttime, 24 uur per week. Mijn man Fulltime. 36 uur per week. Ik heb 14 vakantie dagen per jaar.

Mijn vakantie dagen gaan op aan de vakanties van mijn oudste. Per vakantieweek moeten wij iets regelen voor de dinsdagen en donderdagen. 1 dag voor mijn man en 1 voor mij.

Na 12 weken heb ik dus nog 2 dagen over. Die heb ik ook nodig als back- up. Wanneer mijn schoonmoeder niet kan oppassen op de dinsdag of wanneer 1 van mijn kids onverhoopt ziek wordt.

Ik zit dus een beetje vast. Een week vakantie opnemen of ( nog onmogelijker, maar tegelijkertijd nog wenselijker ) 2 weken kan dus gewoon niet met een schoolgaand kind. Hoe doen andere ouders dat vraag ik mij dan af. Hoe gaan die überhaupt op vakantie? Zijn die wel tegelijkertijd vrij of wisselen zij hun dagen ook af zoals wij dat doen. Ik merk dat ik er aan toe ben. Even op vakantie. Even weg van de drukte van het dagelijks leven. Even weg van hier. Hoe ik dit ga bewerkstelen vraag ik me af. Ik heb werkelijk geen idee, maar ik ga iets bedenken. Het is toch te gek voor woorden dat je als gezin zijnde geen vakantie met elkaar kan hebben?

8 jaar geleden

Lief van je mam. Dank je en wellicht neem ik ook een dag of wat onbetaald verlof op. Ik weet inderdaad niet goed hoe ik het anders allemaal bol ga en kan werken. Ook al vindt ik het wel gek dat ik onbetaald verlof opneem en dan met vakantie ga. Geen betaling, maar wel met vakantie...

8 jaar geleden

Tsja het is steeds weer een heel gepuzzel en georganiseer allemaal. Natuurlijk is er in de zomerperiode ook altijd wel een dagje op te vangen door je moeder, door mij dus, maar dat zet ook niet al teveel zoden aan de dijk. Een oplossing is ook nog onbetaald verlof nemen. financieel geen aanrader maar wel heerlijk om vakantie te kunnen vieren, want, ik spreek uit ervaring, dat doet je zoooo goed. Je moet af en toe je batterij weer helemaal opladen in een andere omgeving. En als ik je kan helpen daarbij doe ik dat met veel liefde.

8 jaar geleden

Bedankt voor je bericht Kim. Inderdaad is het altijd weer een geregel. Wellicht ga ik maar eens kijken of ik een keer een extra dag kan werken. Dat ik mijn moeder dan af en toe vraag op te passen. Ik denk dat dat de enige manier is om met z'n allen op vakantie te kunnen gaan.

8 jaar geleden

Een heel regel is het absoluut. Wij hebben ook een heel plan met schoonouders die oppassen en wel buiten schoolvakanties op vakantie gaan. Mijn vriend en ik werken beide in een sector waar veel onregelmatig gewerkt wordt en ook weekenddiensten behoren tot werkdagen (ook zondagen). Wij kunnen het er dus meestal met het werk eromheen plannen. En daar zijn ze op het werk gelukkig heel coulant in (en ik maak op mijn werk zelf het rooster dus dat maakt het ook allemaal wel iets makkelijker). Ook maken wij overuren en die gaan dan ook op aan vrij vragen voor de kids...