{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vakantie EHBO set, wat heb je nodig?

​Aankomend weekend beginnen de eerste zomervakanties. Een ding wat je niet mag vergeten is je EHBO set.

Afbeelding blog 'Vakantie EHBO set, wat heb je nodig?' Achtergrond blur afbeelding

Aankomend weekend beginnen de eerste zomervakanties. Dat betekent het inpakken van de koffers en tassen en lekker op vakantie! En of je in Nederland blijft of naar het buitenland gaat een ding wat je niet mag vergeten is je EHBO set. Maar wat is handig om in je EHBO set te hebben? En wat is nog meer handig om mee te nemen.

Standaard EHBO set

In een standaard EHBO set (deze verschillen iets of qua inhoud per merk, maar over het algemeen is het qua inhoud hetzelfde) zitten gaasjes, ontsmettingsmiddel, hydrofiele zwachtels, leukoplast (kleefpleister), watten, veiligheidsspelden, handschoenen, driekante doek en een schaartje. Grotere sets hebben meer inhoud en deze kan ook uitgebreider zijn met verschillende soorten verband en zwachtels.

Voor je Darmen en Maag

Zeker als je naar het buitenland op vakantie gaat is het handig om ook wat EHBO spullen voor je darmen en maag mee te nemen. Je lichaam moet soms wennen aan ander eten (en ook andere bereiding) dat je darmen en maag van zich laten horen. Iets wat je natuurlijk niet wilt op vakantie. Neem daarom ook mee: diarreeremmers, laxeermiddel en maagzuurtabletten.

Bescherming tegen de zon

Ook de bescherming tegen de zon hoort bij je EHBO set. Zo mag natuurlijk de zonnebrandcrème en de after-sun (of een andere voedende lotion) niet ontbreken in je set. Ook als bescherming tegen de zon wordt aangeraden een pet of zonnehoed mee te nemen.

Insecten defensie

In de zomer zijn er veel steek insecten zoals wespen, muggen, teken, etc. Voor bescherming tegen deze insecten kun je een insectenwerend middel meenemen (iets met DEET werkt het beste). Daarnaast als je toch gestoken bent een middel tegen de jeuk. Om jezelf te beschermen tegen teken bestaan er ook smeermiddeltjes, maar het is ten zeerste aan te raden om een tekenpen mee te nemen.

Overige spullen

Dan zijn er nog een aantal spullen die je niet moet vergeten als je ze nodig hebt. Dit is onder andere spullen voor je lenzen, neusdruppels (tegen verkoudheid), nagelknipper en pijnstillers.

Ook is het handig om altijd een kopie mee te nemen van je verzekering, het liefste met daarop je polisnummer en telefoonnummer van de klantenservice, mocht je die nodig hebben dan hoef je dat niet op te zoeken.

Nemen jullie nog iets anders mee bij je EHBO set?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je