{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vaccineren

Ik merk dat het me bezig houdt...

Afbeelding blog 'Vaccineren'

Ga ik me hier echt aan wagen? Nee, ik doe het niet. Ja, toch wel, ik kan niet anders want het houdt mij bezig.

Laat ik voorop stellen dat ik niemand wil kwetsen, iedereen in z’n waarde wil laten, en vooral eigenlijk een inhoudelijke discussie wil starten… Zullen we daar allemaal aan denken?

Want ja, sinds gisteren denk ik opeens bewust na over vaccineren. Ik zal je eerlijk zegen dat ik er geen seconde over nagedacht heb om mijn kinderen niet te laten vaccineren. Zoals Klaas Dijkstra, VVD’er, in zijn column schrijft, en waardoor het voor mij opeens een ding is geworden, zodra ontwikkelingslanden enigszins geld hebben gaan zij vaccineren. Om bepaalde ziekten uit te kunnen gaan sluiten en hun kinderen gezond(er) te laten zijn.

De reden waarom ik er nu opeens toch over na ga denken, zijn de signalen die ik krijg uit de media. We zijn landelijk gezakt naar 90,1%, in plaats van de veilige 95%. Opeens wordt het een ding voor mij. Er zijn dus kinderen in de omgeving van mijn kinderen die niet ingeënt zijn. Hierdoor lopen mijn kinderen ook een groter risico. Ik dacht altijd dat als je ingeënt bent, je het virus niet kan krijgen, maar dat blijkt dus niet helemaal waar. Ook als jij je kindje wel inent, kan het nog steeds het virus krijgen wanneer het er is. Alleen, wanneer we boven de 95% met inenten zitten, dan is de kans dat het virus zich kan verspreiden zo ontzettend klein, dat je kan zeggen dat enten hetzelfde effect heeft als niet krijgen.

Ik weet dat er een aantal geloofsovertuigingen zijn die afstand nemen van inenten. Zij denken/ vinden dat de Heer voldoende bescherming biedt. Vind ik hier iets van, ja. Ga ik daarover, nee.

Anders vind ik het voor de groep die er bewust voor kiezen niet te enten. Ik vraag me oprecht af wat de beweegredenen van deze groep zijn. Op basis van welke feiten wordt dit gedaan? Ik kan me er namelijk oprecht niks bij voorstellen waarom je je eigen kind het risico op vreselijke, dodelijke, ziektes zou laten lopen als je de kans ook zo enorm kan verkleinen. Om nog maar niet te spreken over het feit dat je hiermee ook mijn kinderen een hoger risico laat lopen!

Ben ik dan voor verplichten, weet ik niet. We leven in een vrij land, met vrijheid van meningsuiting en veel vrijheid in keuzes. Alleen wanneer je door jouw keuze, mijn kinderen in gevaar brengt… Ja dan vind ik hier wel iets van.

Is er iemand die mij, respectvol, kan vertellen op welke feiten het gebaseerd is waarom je je kind(eren) niet inent?   

Note, wanneer deze discussie respectloos dreigt te worden, of mensen persoonlijk aangevallen zullen worden over hun mening zal ik de reactie(s) en/ of blog verwijderen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je